Și românii nevaccinați vor putea participa la parada de 1 decembrie. Interdicția anunțată de Raed Arafat

Badea Violeta 28.11.2021, 16:59
Și românii nevaccinați vor putea participa la parada de 1 decembrie. Interdicția anunțată de Raed Arafat

Veste bună pentru românii nevaccinați! Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat că toți românii, indiferent dacă s-au imunizat sau nu, vor putea participa la parada de 1 decembrie. Iată singura interdicție!

Nevaccinații pot participa la parada de 1 decembrie

Raed Arafat a declarat că toți românii, indiferent dacă sau vaccinat sau nu, vor putea participa la parada de Ziua Națională a României. Șeful DSU a precizat că toate persoanele care vor fi prezente la eveniment trebuie să poarte masca de protecție și să respecte măsurile de distanțare socială.

„Parada de la 1 Decembrie: interdicţia de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testaţi şi permisă doar pentru cei care sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică numai zonei oficiale, nu şi zona care este în apropiere, unde, de regulă, stau oamenii şi urmăresc parada.

Acolo, singurele reguli care se aplică sunt regulile de sănătate publică şi purtarea măştii, care este obligatorie. În rest, interdicţia de intrare decât celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică zonei oficiale, unde vor fi invitaţii oficiali şi unde este o zonă limitată, cu un număr de persoane limitat”, a declarat oficialul.

Conditii de participare la parada de Ziua Nationala a Romaniei
Conditii de participare la parada de Ziua Nationala a Romaniei

Ce interdicție vor avea persoanele nevaccinate

Raed Arafat a anunțat că persoanele care nu s-au imunizat vor avea totuși o interdicție. Acestea nu vor avea acces în zona oficială a ceremoniilor. Acolo vor intra doar cei care s-au vaccinat sau au trecut prin boală.

„Acelaşi lucru se aplică şi recepţiilor oficiale care sunt permise în ziua respectivă, cu un număr limitat, unde, din nou, vor intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Deci, pentru populaţia generală nu există interdicţie, există doar obligaţia de a respecta măsurile de sănătate publică, distanţarea şi purtarea măştii, care este obligatorie.”, a spus șeful DSU.

Condițiile de participare la eveniment

Și Comitetul pentru Situații de Urgență din București a publicat condițiile de participare la parada de 1 decembrie. Iată care sunt acestea:

– Se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României în municipiul Bucureşti cu participarea a cel mult 400 de persoane în zona oficială delimitată de organizatori, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2;

– Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

– Accesul persoanelor în afara zonei oficiale la ceremonii este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2;

– Organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Zilei Naţionale a României, în municipiul Bucureşti, este permisă la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane;

– Accesul şi participarea la ceremonii sunt permise doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie, precum şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi a regulilor de acces stabilite de autoritatea/instituţia organizatoare;

– În vederea participării la ceremoniile oficiale/activităţile specifice dedicate Zilei Naţionale a României, atestarea vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021, cu modificările şi completările ulterioare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...