Regulile pentru participarea la parada de 1 decembrie. Ce vor trebui să facă spectatorii

Andra Daoud 26.11.2021, 16:42
Regulile pentru participarea la parada de 1 decembrie. Ce vor trebui să facă spectatorii

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat vineri în ce condiții vor putea participa oamenii la parada militară organizată de 1 decembrie. Spectatorii trebuie să respecte regulile sanitare, iar accesul în zona oficială va fi permis doar celor care sunt vaccinați sau care au trecut prin boală. Au apărut o serie de reguli și pentru competițiile sportive, concertele și evenimentele private.

Cum se va desfășura parada militară de 1 decembrie

Cu doar câteva zile înainte de Ziua Națională a României, ministrul de Interne a anunțat cum se va face accesul la parada militară. Lucian Bode a transmis că participarea la ceremoniile organizate de 1 decembrie va fi permisă, în zona oficială, doar persoanelor care au trecut prin boală în ultimele șase luni și celor care sunt vaccinate împotriva Covid-19.

Spectatorii care participă la paradă vor trebui să poarte măști sanitare și să respecte normele de protecție împotriva virusului. Regulile sunt cuprinse într-o Hotărâte de Guvern care include și recomandări pentru desfășurarea concertelor, spectacolelor și competițiilor sportive. Și în cazul acestora, participanții trebuie să fie vaccinați cu schema completă sau să fi trecut prin boală.

Câte persoane pot participa la parada de 1 decembrie

Potrivit actului normativ, la ceremoniile oficiale organizate de Ziua Națională pot participa, în zona oficială, 400 de persoane în București și cel mult 200 de persoane în celelalte orașe mari din țară. Acestea trebuie să fie vaccinate împotriva Covid-19 sau să fi avut boala în ultimele șase luni. Distanțarea socială este obligatorie, iar participanții trebuie să stea la un metru unul de altul. Masca de protecție este și ea obligatorie pentru participarea la paradă.

Regulile pentru participarea la parada de 1 decembrie. Ce vor trebui să facă spectatorii
Regulile pentru participarea la parada de 1 decembrie. Ce vor trebui să facă spectatorii

În ceea ce privește organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale la sediile autorităților și la intituțiile publice centrale, pot participa cel mult 300 de persoane, cu respectarea distanțării. La sediile instituțiilor locale, numărul maxim de participanți este de 150.

Pot fi organizate competiții sportive, în spații închise sau în aer liber. Numărul maxim de spectatori va fi de 30% din capacitatea sălii, în cazul primelor. Aceștia trebuie să fie vaccinați sau trecuți prin boală, să poarte mască de protecție și să respecte distanțarea fizică.

Aceeași regulă se aplică și în cazul concertelor, spectacolelor și evenimentelor private, care se pot organiza în limita a 1000 de participanți. Acestea se pot desfășura în intervalul orar 5:00 – 21:00.

De asemenea, este permisă organizarea cursurilor, conferințelor și workshop-urilor. Participanții sunt supuși acelorași condiții: să fie vaccinați sau trecuți prin boală, să poarte mască și să respecte distanțarea. Numărul lor nu poate depăși 150.

Urmăriți Impact.ro și pe