Shakira primește o nouă lovitură dură. Instanța a luat o decizie clară în procesul artistei. Riscă pedeapsa cu închisoarea

Andra Daoud 27.09.2022, 17:30

Shakira riscă ani buni de închisoare, după ce instanța din Spania a trimis-o oficial în judecată, fiind acuzată de fraudă fiscală. Problemele cântăreței cu legea au început în anul 2018, când procurorii spanioli au acuzat-o că a „omis” să plătească 14,5 milioane de euro, sub formă de taxe și impozite, pentru veniturile realizate între 2012 și 2014. Ce pedeapsă riscă vedeta, dacă va fi găsită vinovată de evaziune fiscală.

Lovitură dură pentru Shakira, după despărțirea de Pique

Cântăreața de origine columbiană Shakira a fost trimisă în judecată de către un tribunal spaniol, fiind acuzată de evaziune fiscală. Problemele cu legea ale Shakirei au început în urmă cu câțiva ani, însă cântăreața a negat în mod repetat că ar fi făcut evaziune fiscală și a refuzat să ajungă la o înțelegere cu autoritățile, pentru a evita procesul.

Shakira a afirmat că preferă să se ajungă la proces decât să își recunoască vinovăția. Iar acum se pare că este cu un pas mai aproape de un proces, după ce tribunalul din Spania a formulat oficial ocuzațiile pe numele ei. Judecătorul cere o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru artistă, însă avocatul cântăreței a transmis că situația nu este una care să o îngrijoreze pe aceasta.

„Ordinul de trimitere a Shakirei în judecată este doar un alt pas într-o procedură de acest gen. Situația nu s-a schimbat și totul decurge normal. Avocații apărării își vor face treaba prezentând dovezile la momentul potrivit”, au transmis cei care se ocupă de cazul Shakirei, prin intermediul unui comunicat.

Shakira primeste o noua lovitura dura. Instanta a luat o decizie clara in procesul artistei. Risca pedeapsa cu inchisoarea 3
Shakira este acuzata de evaziune fiscala in Spania

Cum ar fi evitat Shakira plata taxelor

Autoritățile din Spania susțin că Shakira a locuit în această țară începând din 2011, atunci când a început o relație cu fotbalistul Gerard Pique, însă nu și-a declarat reședința în mod oficial. Artista și-a păstrat rezidența fiscală în Bahamas, un stat insular considerat un adevărat paradis fiscal, până în anul 2015.

Avocații Shakirei argumentează că mare parte din sumele câștigate între 2012 și 2014 au provenit din turnee internaționale și că artista nu locuia în Spania mai mult de șase luni pe an, aceasta fiind condiția pentru a-și stabili rezidența fiscală și a plăti taxe și impozite conform legii în această țară.

De altfel, Shakira susține că a plătit deja suma de 17,2 milioane de euro către fiscul spaniol și că nu mai are niciun fel de datorie față de acest stat. După despărțirea de fotbalistul Gerard Pique, Shakira a luat decizia de a părăsi definitiv Spania și de a se muta înapoi în America.

Urmăriți Impact.ro și pe