Serghei Lavrov ar fi fost dus de urgență la spital după ce ajuns la Summitul G20 de la Bali. Moscova dezminte această informație

Elena Avramescu 14.11.2022, 15:09
Serghei Lavrov ar fi fost dus de urgență la spital după ce ajuns la Summitul G20 de la Bali. Moscova dezminte această informație

În această zi au început să ajungă în Bali cei mai importanți șefi de stat, iar din partea Rusiei a fost desemnat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Întâmplarea face ca imediat după ce a ajuns la Summitul G20 de la Bali acestuia să i se fi făcut rău, astfel că a fost dus de urgenţă la spital. Însă Moscova a negat complet această informație.

Ministrul rus de Externe

Autorităţile din Indonezia au fost cele care au anunțat, în decursul acestei dimineți, că ministrul de Externe al Rusiei ar avea mai multe probleme de sănătate manifestate imediat după ce a ajuns în ţară, tocmai de aceea s-a luat decizia de a fi transportat de urgenţă la un spital.

Imediat după aceea, mai multe surse guvernamentale şi medicale au declarat că oficialul rus primeşte îngrijiri medicale pe insula Bali, dar și că acesta ar suferi de probleme cardiace.

Moscova nu a stat deoparte în momentul în care aceste informații au fost făcute publice și a ținut să dezmintă tot ce a apărut în presă, spunând că nu este vorba despre altceva decât un „fake news”. În plus, ceea ce intrigă și mai mult este faptul că Serghei Lavrov a fost filmat la hotelul din Bali în care este cazat, spunând că informaţia conform căreia se simte rău este un „joc politic”.

Momentul in care s-a rupt relatia dintre Rusia si UE. S-a intamplat chiar foarte aproape de Romania
Serghei Lavrov

Vladimir Putin nu participă la Summit-ul G20 din Bali

În decursul săptămânii trecute, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat nu va participa săptămâna viitoare la summitul G20 din Bali, în Indonezia. Anunțul a fost făcut de ambasada Rusiei la Jakarta.

„Pot confirma că (ministrul de externe) Serghei Lavrov va conduce delegaţia rusă la G20. Programul preşedintelui Putin este încă în curs de elaborare, el ar putea participa virtual”, a declarat Iulia Tomskaia, şefa de protocol la ambasada Rusiei în Indonezia, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Anunţul a venit la numai după câteva luni de în care s-a tot discutat despre o eventuală participare a preşedintelui rus la summitul şefilor de stat şi de guvern din G20, organizat pe 15 şi 16 noiembrie de Indonezia. Ţara a fost supusă unor presiuni puternice din partea Occidentului pentru a exclude Rusia de la summit în reacţie la războiul din Ucraina, dar a rezistat, argumentând că este necesar ca ţara gazdă a summitului să rămână neutră.

În plus, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară nu face parte din G20, a fost invitat de Indonezia, astfel că va putea participa în mod virtual.

Se știa deja că participarea președintelui rus la G20 este puțin probabilă, tocmai de aceea s-a hotărât ca să fie înlocuit de ministrul său de externe. Cu toate acestea, în luna august Vladimir Putin i-a acceptat invitația la summit președintelui indonezian Joko Widodo.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...