Serghei Lavrov, convins că Occidentul își mărește livrările de arme către Ucraina pentru a nimici Rusia: „Toate acestea îi fac părtași la conflict”

Elena Avramescu 26.10.2022, 14:15
Serghei Lavrov, convins că Occidentul își mărește livrările de arme către Ucraina pentru a nimici Rusia: „Toate acestea îi fac părtași la conflict”

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a adus noi acuzații dure către Occident, spunând că este condus de SUA, fiind complet obsedat de dominația mondială, iar acest lucru a dus la un război hibrid împotriva Rusiei. Însă asta nu este tot, deoarece este convins că sunt sporite livrările de arme și se oferă informații regimului de la Kiev.

Lavrov, înverșunat asupra Occidentului

„Occidentul folosește regimul criminal rusofob al președintelui ucrainean Vladimir Zelenski ca una dintre pârghiile pentru a limita țara noastră. Vedem cum Washingtonul și aliații săi din NATO sporesc livrările de arme letale către neonaziștii ucraineni, fac schimb de date de informații cu aceștia și recrutează mercenari străini pentru a-i trimite în Ucraina. Toate acestea, într-un fel sau altul, îi fac părtași la conflict”, susține Serghei Lavrov, citat de agenția de presă de stat rusească TASS.

Ministrul rus de Externe a mai avut ceva de declarat, spunând că Occidentul colectiv este condus complet de SUA din dorința de a obține dominația mondială, iar acest lucru a dus la un război absolut împotriva Rusiei.

„Dușmanii noștri nu-și ascund adevăratele obiective: să distrugă economia rusă, să submineze stabilitatea politică internă, să ne învingă pe câmpul de luptă și, în cele din urmă, să slăbească semnificativ sau chiar să distrugă statalitatea noastră națională seculară”, a mai spus Lavrov.

Rusia anunta noi parteneriate invocând „razboiul hibrid” al Vestului
Serghei Lavrov

Serghei Lavrov a mai precizat că toate restricțiile privind orice acțiuni împotriva statului rus au fost ridicate, iar cei care urăsc poporul rus pot să creadă ce vor. Cu toate acestea, Rusia nu consideră că are nevoie să menţină aceeaşi prezenţă diplomatică în Occident, astfel că se va concentra de acum încolo pe Asia şi Africa.

„Nu există niciun sens şi nicio dorinţă, desigur, să menţinem aceeaşi prezenţă în ţările occidentale. Diplomaţii ruşi lucrează acolo în condiţii ce pot fi cu greu calificate drept umane, li se creează mereu probleme, ameninţări care avansează constant.

Însă, cel mai important este că acolo nu este de lucru după ce Europa a decis să se închidă în faţa noastră, să-şi suspende orice cooperare economică cu Moscova. Ce poţi face? Nu-i poţi forţa pe alţii să ne iubească”, a mai spus Serghei Lavrov în timp ce se afla la o întâlniri cu tineri diplomaţi recent angajaţi de Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse.

În încheiere, ministrul rus de externe susține că ţările lumii a treia, atât în Asia, cât şi în Africa au nevoie de o atenţie suplimentară, iar Rusia are multe proiecte acolo, în special comerciale, care cer un acompaniament diplomatic. Tocmai de aceea, Rusia va pune centrul de gravitaţie în ţările care sunt gata să lucreze în condiţii de egalitate şi să coopereze cu noi pe o bază reciproc avantajoasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...