Volodimir Zelenski acuză. Forțele ruse a distrus o treime din centralele electrice din Ucraina

Mihnea Tălău 18.10.2022, 15:47
Volodimir Zelenski acuză. Forțele ruse a distrus o treime din centralele electrice din Ucraina

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a declarat marți că forțele ruse au „distrus” o treime din centralele electrice din Ucraina în lovituri repetate care au vizat infrastructura energetică și au provocat pene de curent în întreaga țară.

30% din centralele electrice din Ucraina au fost distruse

„Din 10 octombrie, 30% din centralele electrice din Ucraina au fost distruse, provocând pene masive de curent în întreaga țară”, a declarat Zelenski pe Twitter.

El a adăugat că nu mai există „niciun spațiu pentru negocieri cu regimul președintelui Vladimir Putin”.

Mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv capitala Kiev, se confruntau cu întreruperi de energie electrică după ce o nouă rundă de greve a lovit marți instalațiile energetice. La Kiev, operatorul de energie DTEK a declarat că au existat „întreruperi” în alimentarea cu electricitate și apă a locuitorilor de pe malul stâng al capitalei.

„Inginerii investighează și depun toate eforturile necesare pentru a restabili curentul electric pentru locuitorii orașului”, a precizat compania pe Facebook.

Bombardamentele se intensifică în Ucraina. Autoritățile solicită evacuarea de urgență a civililor
 

Întreruperi de energie electrică

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a cerut locuitorilor să economisească electricitatea „cât mai mult posibil” și să evite utilizarea aparatelor cu un consum ridicat de energie.

Părți din regiunea Zhitomir, la vest de Kiev, au rămas, de asemenea, fără electricitate în urma unor lovituri asupra unei instalații energetice, a declarat guvernatorul Vitali Bunechko. Întreruperi de energie electrică au fost raportate în părți din regiunea Dnipro, în centrul Ucrainei, în urma unei lovituri asupra unei infrastructuri energetice care a provocat „incendii și pagube grave”, a declarat guvernatorul Valentin Reznichenko.

Au existat, de asemenea, „întreruperi” în alimentarea cu apă pe malul stâng al orașului Dnipro, a adăugat el, în timp ce orașul vecin Pavlograd a rămas fără apă după o grevă asupra unei „instalații de infrastructură critică”, potrivit consiliului municipal al acestuia.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...