Sentință definitivă pentru criminalul din Onești. Gheorghe Moroșan va sta ani grei după gratii. Ce pedeapsă a primit soția lui pentru complicitate

Stan Filon 25.04.2023, 13:47
Sentință definitivă pentru criminalul din Onești. Gheorghe Moroșan va sta ani grei după gratii. Ce pedeapsă a primit soția lui pentru complicitate

Instanța a dat sentința definitivă în cazul criminalului Gheorghe Moroșanu! Vă reamintim că bărbatul în vârstă de 68 de ani a ucis cu sânge rece doi muncitori care lucrau la un apartament care îi aparținuse agresorului și din care fusese evacuat.

Sentință definitivă pentru criminalul din Onești

Așadar, sentință finală în cazul lui Gheorghe Moroșanu, găsit vinovat pentru uciderea a doi bărbați de 35, respectiv 52 de ani! Instanța s-a pronunțat recent, iar criminalul va sta după gratii o perioadă îndelungată. Și soția sa și-a aflat sentința, fiind judecată pentru complicitate la crimă.

„Dispune contopirea pedepselor aplicate inculpatului, aplică pedeapsa cea mai grea de 30 ani de închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 7 ani și 4 luni închisoare, inculpatul avand de executat în final pedeapsa principală rezultanta de 37 (treizeci si sapte) ani și 4 (patru) luni închisoare … reduce pedeapsa aplicată inculpatului la maximul general al pedepsei închisorii prevăzut de lege, respectiv 30 de ani de închisoare”, au decis magistrații Curții de Apel Bacău.

Sentinta definitiva pentru criminalul din Onesti
Sentinta definitiva pentru criminalul din Onesti

Criminalul a negociat cu polițiștii ore în șir

Soția lui Moroșan, Aurelea, a fost condamnată și ea la 12 ani de închisoare pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. În plus, zece părți civile din dosar, rude ale celor doi muncitori uciși, au primit fiecare daune morale de câte 200.000 de euro.

În ultimul cuvânt adresat Curții de Apel Bacău pe 1 martie 2023, Gheorghe Moroșan a susținut din nou că este victima unei conspirații ce ar fi fost orchestrată de fostul procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău și că victimele ar fi fost, de fapt, ucise de polițiști.

Vă reamintim faptul că în ziua de 1 martie 2021, doi muncitori în vârstă de 36 şi 52 de ani, care renovau un apartament în Oneşti, au fost ucişi de către fostul proprietar, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Bărbatul i-a sechestrat şi i-a legat pe cei doi în balconul locuinţei, apoi după ore întregi în care a negociat cu polițiștii, acesta i-a înjunghiat repetat.

După șase ore de negocieri deplorabile, în care polițiștii s-au făcut mai mult de râs și doar au reușit să-l enerveze mai tare pe agresor, oamenii legii au deschis focul pentru a intra în apartament. Agresorul a fost rănit și el în timpul intervenției, fiind apoi spitalizat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...