Șeful serviciilor secrete din Ucraina dezvăluie că în Rusia se pregătește o lovitură de stat. „Nu poate fi oprită”

Beatrice Dumitru 14.05.2022, 12:20
Șeful serviciilor secrete din Ucraina dezvăluie că în Rusia se pregătește o lovitură de stat. „Nu poate fi oprită”

Generalul-maior Kirilo Budanov, șeful serviciilor secrete ale Ucrainei, a spus când crede că se va termina războiul lui Vladimir Putin și cât de importantă este luna august în desfășurarea conflictului. De asemenea, el a dezvăluit că liderul rus este grav bolnav și va fi înlăturat de la putere. Oficialul ucrainean a prezis corect și momentul lansării invaziei ruse în Ucraina.

Când se va încheia războiul

Șeful serviciilor secrete ale Ucrainei, generalul-maior Kirilo Budanov, a prezis corect când va începe invazia rusă, atunci când alți oficiali din guvern au fost sceptici și acum spune că este încrezător să prezică încheierea războiului izbucnit pe 24 februarie.

Generalul Budanov, în vârstă de 36 de ani, a vorbit pentru Sky News despre războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina și a spus că merge atât de bine, încât va ajunge la un punct de cotitură până la jumătatea lunii august și se va termina până la sfârșitul anului. Este cea mai precisă și optimistă predicție a unui înalt oficial ucrainean de până acum.

Șeful serviciilor secrete din Ucraina dezvăluie că în Rusia se pregătește o lovitură de stat. „Nu poate fi oprită”
Generalul-maior Kirilo Budanov a spus cînd se va încheia războiul. Sursă foto: Captură Sky News

„Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea acțiunilor de luptă active se vor încheia până la sfârșitul acestui an. Ca urmare, vom reinstala puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas și Crimeea”, a declarat generalul-maior Kyrylo Budanov

„Știm totul despre inamicul nostru”

Tactica Rusiei nu s-a schimbat, în ciuda deplasării acesteia către est, a mai afirmat acesta, iar Rusia suferă pierderi uriașe în fiecare zi a conflictului. „Este doar o hoardă de oameni cu arme”, a spus acesta despre forțele Moscovei, de aceea nu a fost surprins de eșecurile Rusiei în război.

Știm totul despre inamicul nostru. Știm despre planurile lor aproape pe măsură ce sunt făcute. Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Le este frică de agresiunea ei. Ne luptăm cu Rusia de opt ani și putem spune că această putere rusă foarte mediatizată este un mit. Este o hoardă de oameni cu arme”, a mai declarat oficialul de la Kiev.

Forțele ruse au fost împinse aproape până la granița din jurul orașului Harkov, al doilea cel mai mare al Ucrainei, a precizat el, iar un atac recent al Ucrainei asupra forțelor aflate mai la sud care încercau să traverseze râul Severski Donetsk a provocat pagube considerabile.

„Imposibil de oprit lovitura de stat”

Generalul Budanov a mai spus că înfrângerea forțelor Moscovei în Ucraina va duce la înlăturarea liderului de la Kremlin și la dezintegrarea țării. De asemenea, el a precizat că la Moscova se pregătește o lovitură de stat și nu poate fi evitată.

Va duce în cele din urmă la schimbarea conducerii Federației Ruse. Acest proces a fost deja lansat și se îndreaptă în această direcție și este imposibil să fie oprită”, a adăugat Budanov.

El a susținut că Vladimir Putin se află într-o „stare psihologică și fizică foarte proastă și este foarte bolnav, are cancer și alte boli”. De la începutul războiului, oficialii ucraineni au pus sub semnul întrebării sănătatea mentală și fizică a lui Vladimir Putin și au declarat că Ucraina va ieși învingătoare din această bătălie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...