Şefa creşelor din Ploieşti a fost arestată preventiv. Angajatele furau din mâncarea copiilor încă din anul 2017

Ioana Bucur 09.12.2021, 11:52
Şefa creşelor din Ploieşti a fost arestată preventiv. Angajatele furau din mâncarea copiilor încă din anul 2017

Procurorii prahoveni se confruntă cu un caz revoltător. Șefa creșelor din Ploiești a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Prahova, iar 26 de persoane au ajuns în fața oamenilor legii. S-a descoperit că angajatele furau din mâncarea copiilor încă din 2017.

Pejudiciu de aproape 200.000 de lei

Părinții plăteau, angajatele furau. O situațe revoltătoare a fost scoasă la lumină de procurori. În dosarul privind furtul din mâncarea ce era destinată copiilor din creșele parhovene, prejudiciul ar ajunge undeva în jurul sumei de 200.000 de lei.

„La data de 6 decembrie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova, delegaţi în cadrul unui dosar penal, au efectuat 20 de percheziţii la sediul a 7 instituţii publice şi la domiciliul a 13 persoane, angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu”, s-a transmis într-un comunicatul remis presei la trei zile de la efectuarea percheziţiilor.

Potrivit sursei, în timpul perchezițiilor, polițiștii au găsit sume mari de bani, vorbim despre zeci de mii de euro, despre care se bănuiește că ar proveni din activități infracționale. 26 de persoane au fost conduse la sediul unităţii de parchet în vedere audierilor.

În timpul cercetărilor s-a stabilit că șase persoane – administratori de instituții publice și o persoană având calitatea de director – și-au însușit, încă din anul 2017 și până în prezent, produse alimentare destinate preparării hranei copiilor, precum şi produse pentru igienizarea spaţiilor unde se desfăşurau activităţile antepreşcolare

În plus, anchetatorii au descoperit că una dintre persoanele suspectate ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât şi bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora şi ar fi pretins și sume de bani pentru înscrierea copiilor la creşă.

Şefa creşelor din Ploieşti a fost arestată preventiv

Șefa creșelor din Ploiești a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

În urma perchezițiilor s-au confiscat mai multe bunuri, dar și bani: 28.105 euro şi 18.864 de lei.

Cinci femei, cu vârste cuprinse între 33 și 65 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore. Şefa creşelor din Ploieşti, Angelica Fodor, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile printr-o decizie a Tribunalului Prahova.

Primăria a anunțat, marți după-amiază, că activitatea celor şase creşe din municipiu nu este afectată după ce şefa Centrului de Creşe din Ploieşti şi administratorii a jumătate dintre creşele din municipiu au fost reţinuţi în acest dosar.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la percheziţiile derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar în care se fac cercetări pentru dare şi luare de mită, la creşele din municipiul Ploieşti, municipalitatea nu face comentarii asupra acestei speţe.

Organele de cercetare acţionează conform legii, iar în această situaţie justiţia îşi va urma cursul, prezumţia de nevinovăţie fiind valabilă până la o sentinţă definitivă. Conducerea primăriei îşi exprimă regretul fată de această situaţie şi asigură părinţii că activitatea din interiorul creşelor nu va fi afectată de aceste evenimente”, a transmis, marţi, Primăria Ploieşti.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...