Veste uriașă pentru părinți! De când se deschid grădinițele și creșele

Iancu Andreea 09.06.2020, 15:58
Veste uriașă pentru părinți! De când se deschid grădinițele și creșele

Părinții au motive noi de relaxare. Potrivit declarației președintelui Klaus Iohannis, grădinițele și creșele se vor redeschide pentru a veni în sprijinul familiilor cu copii mici. Astfel, micuții și-ar putea relua programul obișnuit mai devreme decât se preconiza.

Grădinițele și creșele private se redeschid

Președintele României a susținut o declarație de presă prin care solicită Parlamentului prelungirea stării de alertă după data de 15 iunie. 

Am luat în discuție necesitatea prelungirii strării de alertă. Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu acrescut smenificativ, dar nici scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie.

Totodată, oficialul român aduce în atenție noi măsuri de relaxare ce vor fi instituite de la această dată. Astfel, copiii și-a putea relua activitatea din creșele și grădinițele private.

Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă – nu obligatorie, dar posibilă – redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private.

Grădinițele și creșele private se redeschid din 15 iunie Foto - Pexels
Grădinițele și creșele private se redeschid din 15 iunie
Foto – Pexels

Noi măsuri de relaxare, după 15 iunie

De asemenea, data de 15 iunie este una care promite să relaxeze și mai mult măsurile instituite de autorități. Astfel, președintele anunță redeschiderea mall-urilor, a sălilor de fitness, dar și a ștrandurilor și piscinelor exterioare.

După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. Va fi posibilă redeschiderea sălillor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte. Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

Cei care urmau să aibă nunți sau botezuri se pot bucura de noile măsuri ce urmează să intre în vigoare din 15 iunie.

Vor fi posibile evenimente private – nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50, dacă vor avea loc în extrerior.

Totodată, președintele solicită parlamentarilor păstrarea măsurilor de restricție pentru că acestea s-au dovedit a fi corecte. Pe de altă parte, prelungirea stării de alertă este una ce se impune, având în vedere numărul de cazuri noi și al celor internați în spitale.

Având în vedere că mai avem pacienți internați în spitale, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument. Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care până acum s-au dovedit a fi corecte.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...