Sarmalele, una dintre cele mai cunoscute rețete din România, dacă nu chiar cea mai populară, sunt preparate și de vecinii noștri de peste hotare, fiind apreciate inclusiv de spanioli. Aceste mici rulouri de carne și varză sunt extrem de apetisante și savuroase, iar dacă sunt gătite cum trebuie ți se topesc în gură. Haideți să aflăm în continuare cum prepară spaniolii celebrele sarmale „rollitos de carne“.
Deși ne place să credem că sarmalele sunt un preparat tradițional românesc, acesta își are, de fapt, originea în bucătăria turcească – fapt ce nu ne încurcă în a fi apreciați datorită acestui fel de mâncare, ce se prepară după numeroase rețete la noi. Totuși, astăzi ne-am gândit să vă îndreptăm puțin atenția către sarmalele rulourile de carne cu varză preparate de spanioli, pentru a avea o alternativă inedită când vreți să faceți rabat de la rețeta moștenită din bunici în părinți.
Întrucât sunt extrem de gustoase și arată senzațional în farfurie, alături de mămăliguță, puțină smântână și un ardei iute, sarmalele nu lipsesc de la mesele de sărbătoare ale românilor, fiind chiar vedetele ospețelor din preajma sărbătotilor (Crăciun, Paște).
Se pare că sarmalele „au călătorit“ și peste hotare, fiind preparate nu numai de unguri, ci și de spanioli. Cum fac aceștia sarmalele? Îți spunem numaidecât, dar înainte de toate, notează ingredientele necesare în caietul tău cu rețete. Iată care sunt acestea.
INGREDIENTE:
Citește și: Cum au reinterpretat ungurii rețeta de sarmale a românilor. Așa se prepară la Debrecen
După cum v-ați putut da seama, această rețetă folosește carne tocată amestecată cu orez și câteva condimente, tavalită în foi de varză fermentate, fierte ore în șir într-un sos special.
INDICAȚII:
Poftă bună!