Greșeala pe care o comit românii când fac sarmale cu orez. Așa se strică toată munca

Ana Chivu 01.11.2021, 08:50
Greșeala pe care o comit românii când fac sarmale cu orez. Așa se strică toată munca

Românii fac o greșeală uriașă în rețeta de sarmale cu orez. Mulți strică în felul acesta toată compoziția și astfel ajung să nu aibă un preparat demn de servit oaspeților în sezonul rece. Ce nu trebuie să mai faci de acum la acest preparat?

Ce greșești la rețeta de sarmale cu orez?

Sarmalele sunt preferate de majoritatea românilor și sunt considerate unul din preparatele tradiționale, dar cu toate astea rețeta este inspirată din alte culturi. Mulți știu acest detaliu și continuă să le prepare cu cel mai mare drag în special în preajma sărbătorilor de iarnă.

Rețeta acestora este diferită în funcție de preferințele casei sau de obiceiurile lăsate în familia fiecăruia. Cu toate astea, este bine cunoscut faptul că majoritatea oamenilor preferă să pună și puțin orez în compoziție pentru a le da o altfel de textură și pentru a fi mai pufoase în interior.

Nu trebuie să folosești alt orez în afară de cel cu bob rotund pentru că cel cu bob lung nu leagă la fel de bine carnea din interior și te vei trezi în cele din urmă cu niște sarmale sfărâmate.

Un alt truc știut de multe gospodine este ca la final să pui o legătură de pătrunjel și câteva frunze de leuștean peste sărmăluțe, ulterior să pui bulion cu apă și puțin ulei, iar mai apoi să le acoperi și să le fierbi la foc mic.

Dacă nu mănânci carne sau alegi să le prepari pentru cei din familie în perioada postului, ai mai jos ingrediente pentru sarmale de post. Sunt simple de făcut și nu e nevoie să-ți încarci lista de cumpărături.

Trucuri pentru sarmale de post

Desigur că mai ales în această privință contează enorm orezul ales tocmai pentru că nu mai este grăsimea de la carne care să salveze felul de mâncare. Acestea sunt gata mult mai rapid decât cele ‘de dulce’ pentru că legumele din ele sunt călite și anterior, dar gătite și la cuptor alături de sosul de roșii. Este foarte important ca la acestea să nu uiți să condimentezi bine compoziția și să nu sari peste verdețuri.

  • Sarmale de post – ingrediente

1 varza murata – din care sa scoateti 8-10 foi frumoase
250 g orez cu bob rotund
250 g ciuperci din conserva sau 500 g ciuperci proaspete
250 g ceapa tocata fin
100 g morcov
50 ml ulei
sare, piper
marar verde tocat
patrunjel verde tocat (optional)
optional putin cimbru uscat
250 ml suc de rosii sau bulion

Urmăriți Impact.ro și pe