Secretul reţetei de salată de vinete cu ardei copţi. Nu te poţi opri din mâncat, atât e de bună

Iancu Andreea 13.07.2021, 09:37
Secretul reţetei de salată de vinete cu ardei copţi. Nu te poţi opri din mâncat, atât e de bună

Salata de vinete este unul dintre preparatele cele mai apreciate în special în sezonul de vară, când gospodinele se întrec în copt și pregătit rețete care mai de care mai savuroase. Chiar dacă cea mai iubită variantă este salata de vinete cu maioneză și ceapă, unii gurmanzi au descoperit și varianta îmbunătățită, cu ardei copți. Totuși, la fel ca în cazul oricărui preparat culinar, gospodinele ar trebui să țină cont de secretul rețetei de salată de vinete cu ardei copți. Acest truc va conferi un plus de gust salatei.

Care este secretul rețetei de salată de vinete cu ardei copți

Imediat ce primele vinete apar pe tarabele piețelor, gospodinele scot caietul de rețete și se întrec în cele mai savuroase preparate. Dintre acestea, salata de vinete este cea mai apreciată. Totuși, deși mulți s-au obișnuit cu varianta clasică, asezonată cu ceapă și maioneză, unele gospodine aleg o altă variantă, ce conține un ingredient la fel de des întâlnit vara. Pentru a descoperi secretul rețetei de salată de vinete cu ardei copți, un preparat îndrăgit de la mic la mare, urmărește rețeta din rândurile următoare.

Salata tradițională de vinete, cu ceapă tocată mărunt și uneori cu maioneză, poate fi îmbunătățită cu aroma ardeilor copți. Pentru aceasta este nevoie în primul rând să coacem legumele. Există totuși mai multe metode de a prepara vinetele și ardeii copți, unul dintre cele mai des întâlnite fiind varianta pe flacără deschisă la grătar sau aragaz. Totodată, pe plita metalică sau la cuptor, vinetele și ardeii pot căpăta acea aromă specială, ușor afumată. În timp ce vinetele se coc și apoi se decojesc, fiind lăsate la scurs într-o sită de plastic, ardeii copți trebuie așezați fierbinți într-o oală, timp ce 15 minute. Astfel, ei vor „transpira” și se vor decoji mai ușor.

Care este secretul rețetei de salată de vinete cu ardei copți
Rețeta de salată de vinete cu ardei copți

Cum prepari rețeta de salată de vinete cu ardei copți

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 ardei kapia
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • o linguriță de zeamă de lămâie sau ½ linguriță otet alb simplu

Mod de preparare

Pentru început, se coc vinetele și ardeii copți. Ulterior, vinetele se decojesc și se lasă la scurs într-o sită de plastic, nu metalică, pentru a nu oxida produsul. Ardeii se așează fierbinți într-un recipient, astfel încât să se formeze condens și aceștia să se decojească mai ușor. După ce vinetele au fost curățate, acestea se toacă mărunt sau se dau prin blender, în funcție de preferințe, adăugând treptat ulei. De asemenea, se adaugă sare și apoi oțet sau zeamă de lămâie. Ardeii copți se toacă și ei în cubulețe mărunte și se adaugă peste vinete. Secretul rețetei de salată de vinete cu ardei copți vine însă în urma savorii pe care usturoiul zdrobit o conferă preparatului. Toate ingredientele se amestecă și astfel vei obține o salată delicioasă, de sezon. O poți servi imediat sau o poți lăsa să se odihnească în frigider.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...