Cum se decojesc cel mai uşor vinetele coapte. O să îţi pară rău că nu ai ştiut acest truc

Badea Violeta 28.06.2021, 20:54
Cum se decojesc cel mai uşor vinetele coapte. O să îţi pară rău că nu ai ştiut acest truc

Iubești vinetele? Ei bine, atunci vara este o adevărată bucurie pentru tine, deoarece este sezonul în care poți savura salata ta preferată. Parfumul lor se împrăștie prin toată casa, iar gustul lor este minunat. Tot ce rămâne de făcut este să te apuci de treabă și să găsești o metodă simplă de a curăța vinetele. Iată cum se decojesc cel mai uşor vinetele coapte. O să îţi pară rău că nu ai ştiut acest truc!

Cum se decojesc cel mai uşor vinetele coapte

Vinetele au un gust absolut delicios și multe persoane preferă să se bucure de savoarea acestor legume coapte. Vinetele se pot prepara direct pe aragaz, pe plită, la cuptor sau pe grătar. Cele mai folosite metode sunt primele două, deoarece se poate obține gustul minunat și se pot decoji foarte ușor.

Tot ceea ce trebuie să faci este să așezi leguma pe flacără. Chiar dacă coaja se va arde, miezul va rămâne alb și moale, iar vinetele sunt pregătite să fie decojite. Cele mai bune legume pentru copt sunt vinetele mari, frumoase, tari, care au coaja strălucitoare și neagră. Trebuie să te ferești să le cumperi pe cele cu pete, cu mucegai sau cu zgârieturi.

După ce am copt vinetele urmează decojirea, iar de acest lucru foarte multe gospodine se feresc. Tocmai din acest motiv, noi ne-am gândit să îți dezvăluim un truc foarte simplu. Vânăta se așează pe tocător cu codița în sus. Cu ajutorul cuțitului se face o tăietură orizontală sub codiță și una verticala de-a lungul vinetei. Se depărtează ușor cele două părți spre stânga și dreapta ca să expun cât mai bine miezul copt din interior. Apoi se trage cu lingura fâșiile de pulpă de vinete și totul este gata!

Salata de vinete
Salata de vinete

Rețetă salată de vinete

Ingrediente:

  • două vinete mari
  • o jumătate de ceapă mică
  • 50 – 60 de ml de ulei
  • sare, după gust
  • zeamă de lămâie, după gust
  • o linguriță de muștar (opțional)
  • un gălbenuș de ou crud (opțional)

Mod de preparare:

Pentru început se coc și se decojesc vinetele, iar apoi se toacă foarte bine și se adaugă într-un vas. Deasupra se adaugă ceapa, puțină sare, muștarul și gălbenușul de ou. Se amestecă totul (într-un singur sens) cu o lingură de lemn și se adaugă câte puțin ulei. În final se adaugă puțină zeamă de lămâie, în funcție de preferințele fiecăruia. Arată minunat, iar gustul este fantastic! Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...