Cum faci ca salata de vinete să fie pufoasă. Trucul ştiut doar de bucătari

Badea Violeta 02.07.2021, 15:03
Cum faci ca salata de vinete să fie pufoasă. Trucul ştiut doar de bucătari

Salata de vinete este una dintre cele mai populare preparate de la noi din țară. Este gustoasă, se face rapid, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, este sățioasă și perfectă pentru zilele de vară. De-a lungul timpului, fiecare gospodină și-a creat propria versiune de salată de vinete, dar puține știu cum poți face ca salata de vinete să fie pufoasă. Iată trucul ştiut doar de bucătari!

Cum faci ca salata de vinete să fie pufoasă

Salata de vinete este un preparat ușor de pregătit, dar nu oricine știe să-i dea o textură pufoasă și fină. Marii bucătari au anumite secrete, dar noi le-am aflat și suntem gata să-ți dezvăluim rețeta pentru cea mai delicioasă salată de vinete. Un aspect important constă în coacerea vinetelor, dar și în alegerea acestora. Da, ai auzit bine! Nu orice vânătă este bună pentru acest preparat.

Cei mai mari bucătară ne recomandă să cumpărăm doar vinetele coapte, care au o nuanță neagră. De asemenea, aceste legume trebuie să aibă o mărime mijlocie, să fie pufoase și lucioase. Vinetele se pot coace fie pe un grătar, fie pe o tablă poziționată direct pe aragaz.

Un alt aspect important este să elimini toată coaja carbonizată, dar nu și miezul de sub această coajă, deoarece oferă preparatului un gust special. În plus, vinetele trebuie stoarse foarte bine de apă și apoi trebuie bătute foarte bine.

Cum faci ca salata de vinete sa fie pufoasa
Cum faci ca salata de vinete sa fie pufoasa

Trucul ştiut doar de bucătari

Vinetele se așează într-un bol și se așezonează cu sare, după gust. Deasupra se adaugă ulei de floarea soarelui, turnat treptat. Se poate amestecă totul doar cu mixerul, deoarece  acesta le va face pufoase, cremoase, iar sâmburii nu se vor mai simți.

După ce ai amestecat bine salata se adaugă circa două linguri de lămâie, deoarece acest ingredient înnălbește vinetele și face salata mai gustoasă.  Un al truc de care poți ține cont este acela de a adăuga și ceapă, dar nu înainte de a o trece printr-un jet de apă și de a o lăsa la scurs. Se spune că acest ingredient are în conținut anumite substanțe care pot da gust neplacut salatei de vinetela o distanță de doar o zi.

Ceapa se mărunțește bine și se amestecă cu salata. Salata de vinete se lasă la frigider pentru aproximativ o oră înainte de servire și se poate consuma cu ardei copți tăiați cubulețe deasupra sau cu câteva felii de roșie. Este absolut delicioasă și merită să te folosești de trucurile de mai sus. Spor la treabă și poftă bună!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...