Se redeschid sau nu școlile la 8 februarie? Ministrul Sănătății, declarație-surpriză cu doar o săptămână înainte

Ana Anitoiu 01.02.2021, 23:39
Se redeschid sau nu școlile la 8 februarie? Ministrul Sănătății, declarație-surpriză cu doar o săptămână înainte

Se redeschid sau nu școlile la 8 februarie? Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut o declarație-surpriză, luni, cu doar o săptămână înainte de această dată, când va începe cel de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021.

Ce a declarat ministrul Sănătății despre redeschiderea școlilor

Decizia referitoare la redeschiderea școlilor la data de 8 februarie sau la amânarea revenirii elevilor în sălile de clasă va fi luată marți, 2 februarie 2020. Duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că această hotărâre depinde de Ministerul Sănătății. Însă, întrebat ce ar urma să se petreacă, ministrul Sănătății n-a vrut să dea niciun indiciu.

”Nu pot să mă pronunț în momentul ăsta. O să evit să mă pronunț. Întrebați-mă altceva, vă rog”, a fost răspunsul lui Vlad Voiculescu, după ce a fost întrebat, la B1 TV, ce ar urma să se întâmple cu școlile.

Se redeschid sau nu scolile la 8 februarie Ministrul Sanatatii, declaratie-surpriza cu doar o saptamana inainte
Copii cu masti de protectie, intr-o sala de clasa

Ministrul Educației, referitor la redeschiderea școlilor în România

Duminică, Sorin Cîmpeanu a spus, la Digi 24, că decizia referitoare la modul de funcționare a școlilor din România nu este luată de Ministerul Educației, ci de cel al Sănătății.

”Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului, dar cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil”, a spus Sorin Cîmpeanu.

”Normalitatea nu prevede modalitatea de a alege fără motiv”

În plus, ministrul Educației a spus că nu se poate renunța la scenariul hibrid pentru acei copii care trebuie să stea acasă și să aibă în continuare acces la orele de curs, în contextul în care în România se află în derulare campania de vaccinare anti-COVID-19.

”Ne dorim revenirea la normalitate, iar normalitatea nu prevede modalitatea de a alege fără motiv în ce fel se desfășoară cursurile. Înainte de februarie 2020 nu exista posibilitatea de alegere fără motive. Exista posibilitatea de a sta acasă pe motive medicale”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Florin Cîțu, despre redeschiderea școlilor în țară

De asemenea, prim-ministrul Florin Cîțu a vorbit despre decizia ce va fi anunțată marți, în legătură cu redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie sau continuarea cursurilor în mediul online.

”Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a spus Florin Cîţu.

Unii dintre profesori, nesiguri de redeschiderea școlilor

În ciuda faptului că există posibilitatea ca școlile din România să fie redeschise, începând cu data de 8 februarie, unii dintre profesorii din țară sunt mai degrabă nesiguri cu privire la această hotărâre. Aceștia au atras atenția asupra dificultăților referitoare la testarea elevilor.

”Asistentul medical, fiind unul singur, e foarte greu să gestioneze problema când vorbim de 300-400 de copii minim care intră dimineaţa pe poarta şcolii. E foarte greu să testezi elevii în momentul în care se întorc la şcoală. Este irelevant să îi iei şi să-i testezi, pentru că ei, până au ajuns în faza de testare, au interacţionat la intrarea în şcoală cu ceilalţi copii”, a spus Iulia Trifu, profesor de matematică la Liceul Spiru Haret din Timişoara, conform mediafax.ro. Mai multe detalii, AICI!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...