Situația pandemică supune instituțiile la efortul de a găsi cele mai viabile soluții în cadrul învățământului. Astfel, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat schimbări care îi privesc pe profesori odată cu redeschiderea şcolilor din februarie.
Sorin Cîmpeanu a anunțat o schimbare pentru profesorii care nu pot suține cursurile în cazul în care suferă de probleme medicale. Așadar, cei care întâmpină astfel de dificultăți, vor susține în continuare orele în mediul online. Profesorii vor trebui să dovedească printr-un document că au probleme de sănătate, eliberat de către un medic al medicinei muncii.
Ministrul Educației a venit cu o completare în care specifică faptul că școlile vor trebui să facă orarele astfel încât, aceste cadre didactice să aibă orele la care trebuie să participe, grupate într-o singură zi. În această situație, și elevii vor face școala de acasă.
Profesorii cu probleme medicale pot continua şcoala online, în cazul acestora fiind nevoie ca certificarea problemelor de sănătate să fie făcută de către un medic de medicina muncii, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta a menţionat că şcolile trebuie să facă orarele în aşa fel încât aceste cadre didactice să aibă orele grupate într-o singură zi, în care şi elevii să facă şcoală de acasă.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Elevii care au vulnerabilităţi certificate medical trebuie să continue şcoala online”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui webinar cu privire la vaccinare.
Cîmpeanu mai vine și cu propunerea ca orarele să fie făcute în așa manieră încât orele profesorului care nu se poate prezenta să fie grupate într-o singură zi.
„Ţine de conducerea şcolii să asigure un orar specific, în aşa fel încât acele cadre didactice care nu pot veni la şcoală din motive medicale certificate să aibă orele grupate într-o singură zi, zi în care elevii să nu meargă la şcoală şi să continue online pentru acele situaţii în care profesorii au interdicţie de prezenţă fizică în şcoală.
Vom cere tuturor inspectoratelor şcolare şi tuturor şcolilor să nu ajungă în situaţia în care în aceeaşi zi să fie o combinaţie între online şi prezenţa fizică. Orarele trebuie construite de aşa natură încât să poată fi separată o situaţie de cealaltă.”, a adăugat ministrul.
Un profesor de matematică, a spus că aceste idei vin din partea celor care nu au lucrat în cadrul unei unități de învățământ și nu știu cum stă treaba ”pe teren”. Acesta explică faptul că orarul nu poate să fie într-o zi de 2 ore iar în altă zi de 7.
„Cel mai uşor orar se face atunci când toata lumea stă la serviciu într-o singură tură. Şi elevii şi profesorii. Soluţiile astea care vin din minister, de la oameni care nu au lucrat la catedra, nu au valoare nu se pot aplica.” a explicat profesorul Adrian Enache.