Klaus Iohannis: ”Din 8 februarie se redeschid majoritatea școlilor”. Singura condiție pusă

Stan Filon 14.01.2021, 17:40
Klaus Iohannis: ”Din 8 februarie se redeschid majoritatea școlilor”. Singura condiție pusă

Decizie importantă luată de președintele Klaus Iohannis pentru toți elevii din România! Șeful statului a avut o întâlnire cu autoritățile din educație și împreună s-a ajuns la concluzia că școlile trebuie să se redeschidă odată cu semestrul al II-lea, pe data de 8 februarie.

Klaus Iohannis a anunțat că începând cu 8 februarie se redeschid școlile

Președintele Klaus Iohannis a vorbit însă despre condițiile care trebuie îndeplinite pentru ca elevii să revină în bănci, odată cu începerea celui de-al doilea semstru. Șeful statului a spus și când va fi luată decizia finală, legată de redeschiderea școlilor.

”Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, cu ministrul Sănătății, tema discuției: deschidem sau nu deschidem școlile.

Klaus Iohannis a anutat ca începand cu 8 februarie se redeschid scolile
Klaus Iohannis a anutat ca începand cu 8 februarie se redeschid scolile

Când va fi luată decizia finală

Pot să vă comunic că am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni.

Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală. Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate. În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță.

În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală doar ciclul primar și copiii de la grădiniță. Restul nu mai merg la școală”, a spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit și despre scenariul în care rata de infectare depășește un anumit prag. Șeful statului a spus exact ce decizie vot fi obligate autoritățile locale să ia în acest caz.

”Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online. Toate aceste lucruri vor deveni realitate dacă lucrurile nu se schimbă grav. 

Se schimbă evaluarea pentru școli, însă toate celelalte măsuri de restricție rămân în vigoare. În 2 februarie vom face o re-evaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată pe 2 februarie. În cazul universităților, fiecare universitate va decide, având în vedere autonomia universitară”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...