Se deschide „Becali Hotels”. Ce rol are în această afacere patronul FCSB și de la ce personaj din fotbalul românesc a fost cumpărată unitatea de cazare

Sorin Barbu 05.05.2022, 10:50
Se deschide „Becali Hotels”. Ce rol are în această afacere patronul FCSB și de la ce personaj din fotbalul românesc a fost cumpărată unitatea de cazare

Familia patronului echipei FCSB deschide un hotel care va purta „pecetea” Becali. Fiica cea mare a omului de afaceri și soțul său sunt proprietarii unității de cazare de cinci stele din stațiunea Venus, care a fost cumpărată de la Ioan Niculae, patronul formației Astra Giurgiu. Achiziția a costat 6,8 milioane de euro.

Familia Becali își deschide hotel pe litoralul românesc

Gigi Becali și Ioan Niculae au făcut în fotbalul multe afaceri pe bani mulți. Să ne gândim doar la transferurile lui Denis Alibec, Constantin Budescu, Fernando Boldrin sau Junior Morais, jucători care au trecut pe la ambele formații și care apoi au fost transferați în străinătate. Becali a cumpărat și un hotel care i-a aparținut patronului formației Astra Giurgiu, un om de afaceri foarte bogat a cărui avere era estimată în anul 2010 la peste un miliard de euro, conform Topului întocmit de revista Capital.

Patronul FCSB nu a făcut achiziția direct de la Ioan Niculae. A cumpărat hotelul cu 6,8 milioane de euro de la grupul de firme Interagro, la o licitație, aflat în reorganizare judiciară. Becali spunea în momentul respectiv că este gata să-i dea înapoi hotelul lui Ioan Niculae, dacă primește 10 milioane de euro. Doar că patronul Astrei are mari probleme cu justiția și nu mai este tentat de această afacere de pe litoral.

Hotelul a ajuns acum la fiica cea mare a patronului FCSB, Theodora Becali și la soțul acesteia, Mihai Mincu.  Cei doi s-au căsătorit cu mare fast în anul 2019.

Cătălin Măruță, prezentator la nunta fiicei lui Becali
Cătălin Măruță a fost prezentator la nunta fiicei lui Becali

Profit.ro anunță că unitatea de cazare de cinci stele se va deschide în luna iunie și se va numi „Becali Hotels”.

„Fostul hotel Inter se va deschide în iunie sub denumirea Becali Hotels și va fi catalogat la 5 stele. Am făcut puține modificări la exterior, la plajă, la șezlonguri. De la anul ne propunem să facem și schimbări la interior. Deocamdată vrem să vedem cum ne descurcăm cu acest hotel, iar pe viitor, dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii pe acest segment. Nu avem încă o gândire în acest sens.

S-a ivit oportunitatea de a cumpăra acest hotel de la Interagro și vrem să îl facem funcțional. Sunt clienți ai hotelului care vin aici în fiecare an. Hotelul arată foarte bine. Mare lucru nu ai ce să schimbi nici în interior, din punct de vedere al mobilierului”, a declarat, pentru Profit.ro, Mihai Mincu.

Pe litoralul românesc au hoteluri și alte personaje importante din fotbal sau care au condus echipe din Liga 1. Gică Hagi, Ciprian Marica și Cristi Borcea au afaceri serioase în acest domeniu.

Theodora Becali și soțul său au început de curând și construcția unui ansamblu rezidențial în zona Pipera care va cuprinde 700 de apartamente și 50 de case. Terenul a fost primit cadou de la Gigi Becali.

Urmăriți Impact.ro și pe