Se anunţă restricţii dure în România din cauza covid-19. Ce nu vom mai avea voie să facem

Stan Filon 08.03.2021, 14:01
Se anunţă restricţii dure în România din cauza covid-19. Ce nu vom mai avea voie să facem

Numărul de noi îmbolnăviri de coronavirus este într-o continuă creștere, așa că autoritățile din România se pare că sunt decise să introducă noi restricții pentru populație. În prezent, sunt în vigoarea mai multe restricții,printre care și restricții de cirulație. Nimeni nu are voie să iasă fără un motiv întemeiat după ora 23:00. Acest lucru se va schimba!

Se anunţă noi restricţii în România din cauza covid-19

Până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 830.563 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În ultimle 24 de ore au fost confirmate 2.280 de noi cazuri de coronavirus, iar până astăzi, 20.963 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. 63 doar în ultimele 24 de ore.

Aceste cifre se pare că au făcut autoritățile să intre din nou în alertă și să se gândească la noi restricții, mai ales că începe să se întunece mai târziu acum, odată cu venirea primăverii. Așadar, potrivit unor surse citate de Medifax, restricțiile de circulație ar urma să fie aplicate mai devreme cu o oră!

Se anunta noi restrictii in Romania din cauza covid-19
Se anunta noi restrictii in Romania din cauza covid-19

De când ar putea intra în vigoare noile restricții

Astfel, oamenii nu vor mai avea voie să iasă din case începând cu ora 22:00, dacă aceste măsuri se vor materializa. Sursa respectivă spune că este posibil ca aceste restricții să fie dictate începând de miercuri.

Premierul Florin Cîțu a spus și el că măsurile luate împotriva pandemiei de coronavirus ar putea să se înmulțească, dacă situația o va cere. “Vom analiza situația, vom vedea evoluția și, în funcție de evoluția situației, vom veni cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm”, a declarat premierul.

”În acest moment, și am spus și atunci când am relaxat condițiile, că depinde doar de noi să rămânem cu rata de infectare sau cu numărul de persoane infectate scăzut, sub 3 la mie. Am văzut că foarte mulți dintre cetățeni s-au relaxat, nu se mai poartă mască în spațiul public, și acum plătim prețul acestei relaxări premature.

Repet, dacă vrem să rămână deschise și restaurantele și alte activități economice trebuie să păstrăm exact aceste condiții: în spațiul public să purtăm mască, distanțare socială, dezinfectant. Au fost foarte multe cazuri în care Poliția a venit și a dat amendă, în cluburi de exemplu, la câteva zile același club avea aceeași problemă. Atât timp cât nu respectăm aceste minime condiții pe care le avem nu putem să vorbim de alte măsuri. Trebuie să respectăm întâi ceea ce avem și apoi vom vorbi și de alte măsuri”, declara Florin Cîțu.

În prezent, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura”, se arată în Hotărârea CNSU de anul trecut.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...