Se amână alegerile locale? Mesajul președintelui Iohannis, după explozia de cazuri noi de COVID-19 din România

Klaus Iohannis a venit cu un mesaj pentru români

Klaus Iohannis a venit ieri, 16 septembrie, cu un apel pentru români cu privire la alegerile locale din 27 septembrie. Președintele României a subliniat la Palatul Cotroceni că nu se pune problema ca alegerile să se amâne. Și asta chiar dacă țara noastră are un număr mare de cazuri de COVID zilnic. De asemenea, el a transmis și un mesaj candidaților la alegerile locale.

Ce precizări a făcut președintele cu privire la alegeri

Șeful statului a spus că pandemia e departe de a se fi încheiat. Iar eliminarea treptată a unor restricțoo și apropierea sezonului rece, care e favorabil gripei are un context nefavorabil.

”Toate acestea generează îngrijorare. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o duplă epidemie de gripă și COVID-19. Este fundamental să păstrăm o atitudine prudentă și responsabilă. Aceleași măsuri de protecție care ne protejează de COVID-19 ne protejează și de gripă. Săptămâna aceasta au început școlile. Fac apel la directorii școlilor să se adreseze autorităților locale și Inspectoratele Școlare și să le ceară toate resursele de care au nevoie. Mă refer la personal, inclusiv medical, resurse tehnologice și materiale igienico-sanitare.”, spune președintele.

De asemenea, Președintele a susținut că a promulgat legea prin care a deblocat posturirle nedidactice și didactice auxiliare.

”Le solicit tuturor primarilor, Consiliilor Județene și Inspectoratelor Școlare să rezolve toate problemele din unitățile de învățământ.”,a mai spus acesta.

Klaus Iohannis, apel pentru români cu privire la alegerile din 27 septembrie 2020

Klaus Iohannis, apel pentru români cu privire la alegerile din 27 septembrie 2020

Klaus Iohannis, apel la români

Iohannis le-a spus românilor să meargă la vot și să pună ștampila pe candidații care ar putea schimva comunitatea în bine. Totodată acesta a subliniat să nu îi lase pe alții să hotărască în locul lor. De asemenea, șeful statului le-a trimis și un mesaj candidaților la alegerile locale.

”Folosiți toate mijloacele de comunicare pentru a vă prezenta proiectele românilor. Oamenii așteaptă propuneri concrete, nu atacuri sterile. Arătați-le oamenilor ce veți face pentru ei și convingeți-i să vă acorde încrederea. Lupta politică este o luptă pentru proiecte de comunități.”, a mai spus acesta.

Astfel, locurile în care se va vota vor avea echipamente de protecție și circuite separate.

”Putem să mergem să ne exprimăm votul dacă respectăm toate normele. Măsurile de relaxare s-au luat atunci când experiții au spus că se poate lua o măsură sau alta. Cred că România a acționat cu suficient de multă precauție, dar e nevoie de responsabilitatea fiecărui cetățean în parte.”, a conchis Iohannis.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI