Ce sectoare se vor mai redeschide de la 1 septembrie. Anunțul lui Klaus Iohannis

Stan Filon 26.08.2020, 19:03
Ce sectoare se vor mai redeschide de la 1 septembrie. Anunțul lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a vorbit și despre redeschiderea unor noi sectoare, care au avut de suferit în plină pandemie de coronavirus. Astfel, s-a aflat că de la 1 septembrie este posibilă redeschiderea restaurantelor, dar și a teatrelor.

Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea teatrelor și a restaurantelor

Președintele Klaus Iohannis a spus că redeschiderea noilor sectoare trebuie să se facă cu respectarea strictă a condițiilor impuse pentru împiedicarea răspândirii noului virus. ”Sunt două domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate și acolo unde se poate, în condiții de siguranță”, a precizat șeful statului.

”Primul sector: recunosc că este un sector la care țin foarte mult, zona culturală. Teatrele și cinematografele se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie, în condiții de siguranță. Vor trebui lăsate locuri libere, toată lumea să poarte mască, respectate anumite condiții speciale stabilite de specialiști. E important ca acolo unde condițiile permit să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea teatrelor și a restaurantelor
Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea teatrelor și a restaurantelor

Restaurantele se redeschid în anumite condiții

Industria HoReCa a fost grav afectat de pandemia de coronavirus, iar ce care au rezistat cât de cât au fost patronii de terase, însă vremea începe să se strice, iar toamna să se instaleze, așa că terasa nu va mai fi o soluție pentru clienți. De aceea, s-a hotărât redeschiderea restaurantelor.

”Al doilea sector care este în suferință este sectorul HoReCa, în special funcționarea restaurantelor în interior. Vremea se răcește, terasele se vor putea folosi încă o vreme, dar după un timp nu va mai putea fi posibil. După 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior, nu vor putea fi folosite toate mesele, ținând cont de condiții sanitare specifice și din locul respectiv. Specialiștii vor decide mâine un prag, iar acolo unde va fi depășit, în plan local, prin decizia comisiei județene, se va restricționa activitatea în interior”, a completat președintele.

”Cred că aceste două sectoare sunt importante, cred că după ce am învățat cum, să ne comportăm în pandemie putem să facem acest pas. Evident, nu ne întoarcem la normalitate. Funcționarea se va face în condiții și norme speciale”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...