Școlile vor intra în scenariul roșu!? „Tabletele au plecat către unităţile de învăţământ”. Monica Anisie a mărturisit când se va întâmpla asta

Iancu Andreea 15.10.2020, 15:35
Școlile vor intra în scenariul roșu!? „Tabletele au plecat către unităţile de învăţământ”. Monica Anisie a mărturisit când se va întâmpla asta

În cadrul unui anunț făcut de Monica Anisie, Ministrul Educației, aflăm că școlile din București sunt pregătite pentru scenariul roșu. Potrivit ministrului, tabletele destinate elevilor sunt în proces de distribuire în unitățile de învățământ.

Ministrul Educației: „Tabletele au plecat către unităţile de învăţământ”

Monica Anisie a precizat că pe măsură ce ne apropiem de indicele de 3 la mia de locuitori, în București va fi instituit scenariul roșu. Astfel, unitățile de învățământ for funcționa exclusiv online. În această situație, copiii vor avea nevoie de o modalitate de comunicare cu profesorii. Ministrul Educației a asigurat elevii și părinții că distribuirea tabletelor a început.

„Prin acest program ne pregătim să fim în scenariul roşu, dacă e necesar, dacă atingem indicele de 3 la mie, aşa cum se ştie”, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

De asemenea, se pare că tabletele necesare pentru cursurile online „au plecat către unităţile de învăţământ. Sectorul 2 şi-a luat tabletele, sectorul 4 e prezent. În curând, către toate unităţile de învăţământ vor fi transmise aceste tablete. În curând, adică azi”, a menționat ministrul Educaţiei.

Declarațiile doamnei ministru au fost făcute în timpul unei vizite la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Se pare că instituția deține de mai bine de două săptămâni 8.000 de tablete în depozit.

„Am aflat la şedinţă că, deși au fost trimise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București 8.057 de tablete, ele nu au fost distribuite în școli. Ca atare, ieri am avut o ședință operativă la inspectoratul școlar și astăzi începem această distribuire a tabletelor în unitățile de învățământ”, a declarat ministrul Educației, la ieșirea de la ISMB.

Totuși, tabletele ar fi putut ajunge mai devreme la elevi, însă Monica Anisie argumentează întârzierea.

„Ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o la Prefectură și a celei de ieri de la Inspectoratul Municipal, am aflat că nu s-a realizat acest lucru din cauză că au fost şi câteva probleme de comunicare între Inspectorul Școlar General și ceilalți inspectori, dar și o problemă epidemiologică. Au fost diagnosticați mai mulți colegi inspectori cu COVID și a trebuit să rămână în izolare și în carantină”.

Elevii au urma să primească tablete pentru a putea studia în scenariul roșu
Elevii au urma să primească tablete pentru a putea studia în scenariul roșu

Situația Covid-19 în România

Cifrele cu noile cazuri de infectări sunt la fel de alarmante. Pentru a doua zi consecutiv, joi, 15 octombrie, România a înregistrat peste 4.000 de cazuri de Covid-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, țara noastră a raportat 4.013 de persoane noi infectate și 73 de decese. Îngrijorătoare sunt și cifrele din cadrul secțiilor de Terapie Intensivă. În ultimele 24 de ore, la ATI au fost internați 721 de bolnavi.

Așadar, România ajunge la suma de 168.490 de cazuri confirmate de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 5.674 de pacienți au decedat din cauza Covid-19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...