Virusul Covid-19 rămâne până la trei ore pe pâine. Ce trebuie să știi despre produsele de panificaţie neambalate

Mihai Roșoiu / 15.10.2020, 15:17
Virusul Covid-19 rămâne până la trei ore pe pâine. Ce trebuie să știi despre produsele de panificaţie neambalate

Virusul Covid-19 rămâne până la trei ore pe pâine. Este concluzia la care au ajuns cercetători ai Universității din București. Studiul arată că noul coronavirus ar putea continua să supraviețuiască vreme îndelungată pe aceste produse.

Covid-19 ar putea rămâne până la trei ore pe pâine

După descoperirea specialiștilor de la Universitatea București, reprezentanții Protecției Consumatorului se gândesc la o măsură imediată. Aceștia se gândesc să interzică, în viitorul apropiat, comercializarea produselor de panificație neambalate. În acest sens Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a inițiat o dezbatere cu Ministerul Agriculturii.

La întâlnire au participat și reprezentanți ai firmelor din industria panificației. Împreună au discutat despre posibilitatea interzicerii comercializării produselor neambalate.

După mai multe ore de discuții, concluzia a fost una de compromis. Astfel, produsele de panificație neambalate vor putea fi vândute îndeplinind o condiție.

În hipermarketuri trebuie desemnată o singură persoană, care să le ofere cumpărătorilor produsele solicitate. Astfel, se evită contactul direct dintre clienți și produse, iar șansele de contaminare sunt reduse simțitor.

Proiectul se află în dezbatere, dar poate fi pus în practică în cel mai scurt timp.

Protecția Consumatorilor nu mai vrea autoservire pentru pâinea neambalată

Reprezentanți ai Universității București au ajuns la concluzia că virusul SARS-CoV-2 ar rezista pe produsele de pâine o perioadă îndelungată. Această informație a agitat spiritele și mai multe instituții s-au autosesizat. Până la confirmarea variantei Universității, Protecția consumatorului consideră că vânzarea pâinii neambalate nu ar mai trebui permisă.

Virusul Covid-19 rămâne până la trei ore pe pâine
Virusul Covid-19 rămâne până la trei ore pe pâine

“Asociaţia noastră susţine vânzarea asistată, dar marile reţele comerciale nu sunt de acord cu acest lucru, pentru că spun că s-ar crea cozi la standul respectiv şi nici aşa nu este bine, pentru că există riscul transmiterii virusului”, a spus Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Protecţia Consumatorilor într-un interviu acordat la Antena 3 săptămâna trecută.

Unele produse de panificație nu se pot ambala imediat. Este informația oferită de Costel Stanciu în aceeași emisiune:

“În cazul produselor proaspete, scoase din cuptor, nu poţi să le introduci imediat într-o pungă de hârtie, pentru că produsul suferă nişte deprecieri din punct de vedere calitativ”, a explicat Costel Stanciu

Creștere îngrijorătoare a cazurilor de coronavirus în România

Virusul Covid-19 rămâne până la trei ore pe pâine. este concluzia la care au ajuns specialiștii Universității București. Totul se petrece în condițiile în care numărul de infectări zilnice crește substanțial și constant. Miercuri, 15 octombrie 2020, cifrele anunțate de Grupul de Comunicare Strategică sunt îngrijorătoare. 4016 de cazuri noi depistate în ultimele 24 de ore. 66 de decese noi au fost consemnate și 686 persoane sunt internate la ATI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI