Scandal în avion din cauza unui român fără mască. Ce a urmat i-a determinat pe pasageri să aplaude

Cătălina Burghelea 20.10.2021, 10:00
Scandal în avion din cauza unui român fără mască. Ce a urmat i-a determinat pe pasageri să aplaude

Un incident neplăcut a avut loc pe aeroportul din Cluj-Napoca, în timp ce un avion se pregătea să decoleze spre Londra. Un pasager a creat revoltă și indignare cu gestul său, care a fost repede taxat. La final, ceilalți călători din avion au început să aplaude.

Scene halucinante pe aeroportul din Cluj-Napoca

Un bărbat de circa 40 de ani a refuzat să poarte mască de protecție în avion, deși acest lucru este obligatoriu. Decizia pasagerului de a nu se supune regulilor din pandemie a pus pe jar personalul și autoritățile, care au intervenit, însă fără succes. Ce s-a întâmplat cu pasagerul, în cele din urmă?

Călătorul român a fost debarcat de poliţie dintr-un avion care a plecat de la Cluj-Napoca spre Londra. Deşi purtarea măştii de protecție este obligatorie, bărbatul a refuzat să o poarte. În repetate ori, personalul avionul a încercat să-l convingă să-și acopere nasul și gura, pentru a-i proteja pe ceilalți pasageri, însă acesta nu s-a conformat.

Un pasager român a alertat autoritățile

În cele din urmă, după ce personalul avionului a eşuat în negocierile cu bărbatul, a fost chemată poliţia. Însă nici poliţiştii nu au reuşit să-l convingă să-şi pună masca. Oamenii legii au fost nevoiți să-l dea jos din avion pe bărbat, care a rămas la sol. Pasagerii din avion au aplaudat gestul făcut de polițiști.

Un martor a relatat cele întâmplate în avionul care a decolat de la Cluj-Napoca spre Londra.

„În seara de 18 octombrie, cam în jurul orei 20:30, toată lumea era îmbarcată şi gata de pornire pentru zborul Ryanair spre Londra. Pilotul ne-a anunţat că vremea este nefavorabilă şi că probabil o sa avem întârzieri. Avionul părea gata de decolare, însă noi încă aşteptam.

Nu eram foarte atent la ce se întampla, dar am văzut că două stewardese vorbeau mult cu o persoană aflata în primele locuri. Trec 10 minute, lumea îşi pierde răbdarea, iar un domn aflat în apropierea celor trei spune pe un ton răstit: „haideţi dom-le, puneţi-vă masca, ţineţi un avion întreg pe loc!”. Atunci am realizat ca avionul nu pornea din cauză că domnul respectiv refuza să poarte o mască”, a spus Eric pentru Cluj24.

Călătorul a fost dat jos din avion, iar pasagerii au început să aplaude

Bărbatul era atât de hotărât să nu-și pună masca la gură, încât nici personalul avionului şi nici poliţiştii n-au reuşit să-l convingă că trebuie să o poarte în timpul zborului. În cele din urmă, pasagerul a fost dat jos din avion, iar călătorii au aplaudat uşuraţi.

„Între timp, una din însoţitoarele de bord a trecut pe la restul pasagerilor să îi liniştească, spunând că poliţia a fost sesizată şi că în curând îl vor da afara dacă va refuza în continuare să respecte legea.

Îşi face apariţia şi un echipaj de poliţie, care în prima fază încearcă să îl convingă pe bărbat să îşi poarte masca, dar dupa câteva refuzuri, l-au poftit afară din avion pe la ora 21:20, moment în care toată lumea a aplaudat, fericită că poate porni la drum”, a dezvăluit martorul.

Imaginile din avion pot fi urmărite AICI.