Incendiu la trenul de aterizare al unui avion, la sosirea în Cluj-Napoca. Pasagerii, evacuați

Ana Anitoiu 15.10.2021, 22:43
Incendiu la trenul de aterizare al unui avion, la sosirea în Cluj-Napoca. Pasagerii, evacuați

Un incendiu la trenul de aterizare al unui avion a izbucnit vineri seară, la sosirea aeronavei pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca. Cei 113 pasageri care se aflau la bord au fost evacuați.

Cum au fost evacuați pasagerii

Avionul la care a izbucnit un incendiu la trenul de aterizare aparține companiei Fly Egipt și venea de la Hurghada. Acesta ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul din Cluj-Napoca la ora 19.15, dar a avut o întârziere de 20 de minute. Pasagerii au fost evacuaţi cu ajutorul scărilor.

“Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forţe şi mijloace din ISU Cluj. Toţi pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis ISU Cluj.

“Cei 113 pasageri au fost evacuaţi în siguranţă. Nu sunt victime, durează aproximativ două ore până redeschidem traficul. Aeronava încă este pe pistă. Probabil, vor fi întârzieri de aproximativ două ore. Avem 6 zboruri care urmează să decoleze, probabil vor fi întârzieri de aproximativ două ore”, a spus și directorul aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo, la Digi24.

Incendiu la trenul de aterizare al unui avion, la sosirea in Cluj-Napoca. Pasagerii, evacuati
Rotile trenului de autorizare la care a izbucnit incendiul

Care ar fi fost cauza izbucnirii incendiului la trenul de aterizare

Potrivit directorului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, cele patru cauciucuri de la trenul de aterizare din spate s-au spart. El a precizat că o posibilă cauză a izbucnirii flăcărilor ar fi viteza prea mare la aterizare. Însă, explicațiile vor fi date după verificările ce vor fi făcute de specialişti care vor ajunge în această noapte la Cluj-Napoca.

Imediat după contactul avionului cu pista, controlorii de trafic au observat flăcări în zona motoarelor şi au alertat echipele de intervenţie, care au sosit în câteva minute. Incendiul s-ar fi produs din cauza modului în care piloții au reuşit să manevreze aeronava. Aterizarea ar fi fost atât de ”trântită” încât trenului de aterizare ar fi cedat, astfel că a izbucni incendiul, potrivit unor specialiști citați de adevarul.ro.

Avion românesc prăbușit în Italia

La începutul acestei luni, pe 3 octombrie, un avion privat românesc s-a prăbușit lângă Milano. Șapte români, care aveau și alte cetățenii, și-au pierdut viața în urma impactului cu o clădire ce se afla în curs de reabilitare, în care nu se aflau oameni în acel moment. Vezi AICI detalii despre prăbușirea avionului românesc în Italia!

Recent, alți pasageri ai unui avion au fost evacuați din cauza unei confuzii. Însă, aceștia nu au coborât pe scări, ci au ieșit din aeronavă cu ajutorul unor tobogane gonflabile. Totul a pornit de la observașia greșită a unei femei. Vezi AICI gestul banal ce a dus la evacuarea de urgență a pasagerilor avionului!