Satul din România care apare în topul celor mai atractive obiective turistice din lume. Ce are special, trebuie să-l vezi măcar o dată-n viață

Beatrice Dumitru 05.04.2023, 20:05
Satul din România care apare în topul celor mai atractive obiective turistice din lume. Ce are special, trebuie să-l vezi măcar o dată-n viață

Un sat din România apare în topul celor mai atractive obiective turistice din întreaga lume. Satul a fost selectat de către specialiștii Consiliului Consulativ al Organizației Mondiale a Turismului (OMT) din peste 130 de candidaturi, provenite din 57 de țări. Ce sat apare printre cele mai atractive din lume.

Satul din topul celor mai atractive obiective turistice din lume

Criteriile care au stat la baza selectării satelor câștigătoare au fost: resursele culturale și naturale din destinație, promovarea și conservarea resurselor culturale, durabilitatea economică, socială și a mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, guvernanță și prioritizarea turismului, infrastructura și conectivitatea, sănătatea, siguranța și securitatea, precum și fotografiile și videoclipurile de prezentare.

Astfel, satul Rășinari, situat la 12 kilometri de Sibiu, a fost inclus în topul celor mai atractive obiective turistice din întreaga lume, pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață. Zona este situată la poalele munților Cindrel și Lotrului, iar din punct de vedere tursitic, este apreciată pentru frumusețea pitorească, dar și pentru tradițiile și obiceiurile locale.

Satul din România care apare în topul celor mai atractive obiective turistice din lume. Ce are special, trebuie să-l vezi măcar o dată-n viață
Satul Rășinari din județul Sibiu.

Rășinari este un sat care face parte din Marginimea Sibiului, o zonă specifică a județului Sibiu și o regiune etnografică unică a României. Este o zonă muntoasă, compusă din 18 sate cu 40.000 de locuitori care împărtășesc aceleași tradiții, arhitectură și istorie. Zona este situată la sud-vest de orașul Sibiu, în sudul Transilvaniei, la poalele munților Cindrel și Lotru. Satul are o istorie bogată în creșterea oilor și produce o mare varietate de produse locale”, este descrirea făcută satului Rășinari de msn.com.

Alte sate din lume care trebuie văzute

Odată cu obținerea titlului de „Best Tourism Village”, Rășinari devine membru al rețelei Organizației Mondiale a Turismului, creată pentru a facilita schimbul de informații, experiențe și de bune practici între satele care dețin aceeași distincție.

Printre cele mai atractive sate turistice din lume se află: Zell am See și Wagrain (Austria), Castelo Novo (Portugalia), Rupit, Alquezar, Guadalupe (Spania), sau Murten și Andermatt (Elveția). Pe listă mai sunt și sate din China, Columbia, Mexic, Arabia Saudită sau Maroc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...