Salariile care s-ar putea tripla în România. Motivul pentru care veniturile ar creşte atât de mult

Badea Violeta 07.07.2022, 08:57
Salariile care s-ar putea tripla în România. Motivul pentru care veniturile ar creşte atât de mult

Veste extraordinară pentru o categorie de români! Salariile acestora s-ar putea tripla în perioada următoare, iar condițiile de la locul de muncă s-ar putea îmbunătăți simțitor. Vorbim despre cadrele didactice. Veniturile acestora ar putea crește atât de mult datorită unei propuneri a Asociației Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE).

ICDE propune triplarea salariilor profesorilor

ICDE dorește ca salariilor profesorilor să se tripleze, conform unui comunicat. Propunerea citează un raport publicat de Edupedu.ro referitor la salariile profesorilor și directorilor de școli.

Precizăm că Edupedu.ro a scris că sub 45.000 de lei pe an este salariul brut pentru un profesor din România aflat la început de drum, iar după 40 de ani de vechime cadrele didactice se pot aștepta la un salariu brut anual de aproape 77.000 de lei, potrivit unor date Eurydice. Mai multe detalii găsiți AICI.

„O mărire substanțială a salariilor în Educație este necesară și ar aduce importanța socială uriașă a acestei profesii esențiale la nivelul cuvenit, crescând concurența pentru posturile didactice”, potrivit comunicatului transmis de ICDE.

Salariile profesorilor s-ar putea tripla
Salariile profesorilor s-ar putea tripla

„Cariera didactică este de mulți ani printre cele mai neatractive din România”

Printre altele, ICDE mai precizează că tinerii evită profesia de cadru didactic. „Cariera didactică este de mulți ani printre cele mai neatractive din România.

Tinerii de valoare nu sunt deloc motivați să aleagă această profesie. Vârfurile promoțiilor universitare ar face orice altceva decât o carieră în învățământul preuniversitar sau chiar universitar.”

Asociația promite să propună proiecte și dezbateri care să aducă în atenție educația din România. „Vom lansa în toamnă un cadru de reflecție și o serie de evenimente de sensibilizare a decidenților cu privire la măsurile concrete care trebuie întreprinse urgent pentru ca în viitor să putem măcar spera la un început de ameliorare educațională în societatea românească.”

ICDE a luat naștere în anul 2019 și reprezintă un think tank care promovează prin dezbateri, proiecte și acțiuni cultura democratică și valorile fundamentale ale Uniunii Europene, potrivit roeu.org.

Rolul ICDE este de a „lansa și dezbate idei menite să consolideze democrația, de a propune proiecte de politici publice în diverse domenii, de a monitoriza activitatea guvernamentală și politică în vederea evitării derapajelor de la principiile democrației, dar și de a recompensa comportamentele și atitudinile care consolidează parcursul european al României”, potrivit sursei menționate mai sus.

Dorim să precizăm că până în prezent nu au fost anunțate discuții despre o eventuală majorare a salariilor cadrelor didactice din țara noastră.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...