Salarii de 10.000 de lei în România. Ce specialiști se caută pe piața muncii

Mihnea Tălău 29.08.2023, 19:15
Salarii de 10.000 de lei în România. Ce specialiști se caută pe piața muncii

În România, piața muncii în domeniul IT este în continuare extrem de dezvoltată și tentată, iar facilitățile fiscale pe care încă le au angajații din acest sector fac ca salariile să fie dintre cele mai atrăgătoare. Potrivit unei platforme de recrutare online, un angajat pe poziţia de model based developer are un salariu care variază, în medie, între 1.700 şi 2.100 de euro net pe lună.

Fișa postului unui model based developer

Fișa postului unui model based developer, a fost explicată de Ana Vişian, marketing manager al platformei Bestjobs.

„Un model based developer este responsabil pentru proiectarea şi implementarea de noi funcţii în domenii precum sistemele de management termic, ADAS, sisteme de infotainment sau e-mobilitatea, precum şi pentru validarea şi întreţinerea acestor caracteristici.

Dezvoltarea bazată pe model (MBD) este o metodologie de dezvoltare software bazată pe ciclul V specifică industriei auto. Abordarea bazată pe model permite unui dezvoltator să simuleze modelele pentru procesele complexe de control, aceste modele de software putând fi testate pentru a evalua performanţa în timp real”, a afirmat Ana Vișian, potrivit România TV.

Salarii deosibit de tentante și posturi vacante

Salariile în domeniu sunt deosebit de tentante, model based developer, încasând luna sume cuprinse între între 1.700 şi 2.100 de euro net.

”Un model based developer este responsabil pentru proiectarea şi implementarea de noi funcţii în domenii precum sistemele de management termic, ADAS, sisteme de infotainment sau e-mobilitatea, precum şi pentru validarea şi întreţinerea acestor caracteristici.

Oferta salarială pentru un astfel de rol variază între 1.700 şi 2.100 de euro net”, spune Ana Vişian.

Alte beneficii și bonusuri vin și ele. Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, prime de sărbători, tichete de vacanţă şi abonament clinică medicală privată.

La acestă oră sunt vacante 802 posturi pentru poziţia de model based developer, pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în regim de muncă remote, Bucureşti şi Cluj.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...