S-a destrămat alianța, a început războiul. PNL, plângere penală pentru Clotilde Armand

Nicu Stan 12.11.2021, 19:44
S-a destrămat alianța, a început războiul. PNL, plângere penală pentru Clotilde Armand

S-a destrămat alianța și începe războiul? Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, este vizată de o plângere penală depusă astăzi, 12 noiembrie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, de consilierul PNL Dan-Niculae Podaru.

Se destramă alianța și se anunță războiul? PNL a depus plângere penală împotriva lui Clotilde Armand

A fost depusă o plângere penală împotriva primarului Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand. Parchetul Capitalei a fost sesizat cu privire la posibila sărvâșire de către Clotilde Armand a infracțiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și fals intelectural.

Autorul plîngerii penale, consilierul PNL Dan-Niculae Podaru, o acuză pe Clotilde Armand de exercitarea de presiuni la adresa funcționarilor din cadrul PS1 și a unităților subordonate, instigarea la încălcarea dispozițiilor legale referitoare la (ne)respectarea destinației sumelor prevăzute în buget pentru plata unor servicii de care a beneficiat UAT PS1, precum și solicitarea adresată funcționarilor de a crea pretexte arftificiale în baza cărora să conteste sumele datorate de către primărie.

Consilierul PNL Dan-Niculae Podaru, plangere penala impotriva lui Clotilde Armand
Consilierul PNL Dan-Niculae Podaru, plangere penala impotriva lui Clotilde. Armand. Sursa foto: danpodaru.ro

Informații publice blocate, la primăria Sectorului 1

”Se impune să fac încă de la început precizarea că deși poziția pe care o dețin în cadrul Consiliului Local Sector 1 îmi conferă dreptul de a avea acces la informațiile ce țin ce gestionarea fondurilor UAT Sector 1, atât sub aspectul veniturilor cât și al cheltuielilor angajate, în mandatul numitei Armand Clotilde Marie Brigitte aceste informații sunt ținute ermetic de către aceasta și la indicațiile acesteia inclusiv de către aparatul administrativ pe care îl coordonează ca primar.

Prin urmare, majoritatea informațiilor pe care le dețin și pe care am structurat prezenta sesizare le-am extras din afirmațiile făcute de numita Armand Clotilde Marie Brigitte (probate de înregistrările audio ale ședințelor din 6 iulie 2021, 11 octombrie 2021, 9 noiembrie 2021) și din diverse surse deschise (mass-media, portal.just.ro, www.primariasector1.ro), care prezintă o serie de situații litigioase între PS1 și o serie de parteneri contractuali și mai puțin din analiza unor documente financiare primare, sau informații furnizate de structurile din subordinea PS1, la care din păcate nu am avut acces”, spune Dan-Niculae Podaru în plângerea penală.

Armand Clotilde Marie Brigitte a refuzat furnizarea informațiilor financiare

Consilierul local susține că i-a fost blocat accesul la documente publice. De asemenea, Dan-Niculae Podar îi sfătuiește și pe ceilalți colegi să acționeze ca atare dacă au pățit astfel de probleme ca și el.

”S-a ajuns la situația absurdă, ca după ce am formulat mai multe interpelări în cadrul ședințelor Consiliului Local Sector 1, fără a primi însă niciun răspuns, să formulez împreună cu alți colegi consilieri solicitări de comunicare a informațiilor financiare ale UAT Sector1 București în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public. Și de această dată, numita Armand Clotilde Marie Brigitte a refuzat furnizarea informațiilor financiare, adresele de răspuns întocmite de compartimentele de specialitate fiind blocate în biroul acesteia ”la semnat”, aspect care reiese din declarația Secretarului PS1, dată în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 1 din data de 9 noiembrie 2021.

Dan-Niculae Podaru își sfătuiește colegii să procedeze la fel

În contextul arătat anterior, în cadrul mandatului meu de consilier local, am avut inițiativa de a primi  sesizări referitoare la nereguli/acțiuni de încălcare a legii pe teritoriul administrativ al UAT Sector 1 București, urmând ca prin atribuțiile pe care le dețin în cadrul Consiliul Local Sector 1 să încerc să remediez aceste probleme. Am popularizat acest demers, încurajând inclusiv funcționarii din cadrul Primăriei Sectorului 1 care sesizează încălcări ale legii să acționeze ca avertizori de integritate și să semnaleze fie direct către instituțiile abilitate/mass-media, fie către mine, aspectele nelegale cu care se confruntă”, mai scrie Dan-Niculae Podaru în plângerea penală.

Urmăriți Impact.ro și pe