Clotilde Armand reacționează după ce “alianța celor cinci” și-a propus să o demită. “De un an tot încearcă”

Iancu Andreea, Alexandra Chiric 31.08.2021, 14:26
Clotilde Armand reacționează după ce “alianța celor cinci” și-a propus să o demită. “De un an tot încearcă”

Clotilde Armand, actualul edil al Primăriei Capitalei, reacționează dur după ce patru partide au decis să se alieze pentru a o demite. În urma unui protocol de colaborare și parteneriat cu patru partide, PSD își dorește să strângă semnături și să organizeze acțiuni pentru demiterea primarului Sectorului 1. Un document al PSD dezvăluie protocolul încheiat între Partidul Pro România Social Democrat, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) – PPUSL, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi Partidul Ecologist Român (PER).

„Alianța celor cinci” partide politice, propunere de demitere a primarului Sectorului 1

Un document al Partidului Social Democrat, citat de Agerpres, își propune să o demită pe Clotilde Armand, actualul edil al Sectorului 1. Acordul, care reunește cinci partide, are în plan să organizeze o acțiune de strângere de semnături pentru a demara un referendum pentru scoaterea din funcție a primarului. Nemulțumirea partidelor PSD, Partidul Pro România Social Democrat, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) – PPUSL, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi Partidul Ecologist Român (PER) este legată de presupusa fraudare a alegerilor locale din 2020.

“modul în care a fost acaparată în septembrie 2020 administraţia publică locală – Primăria Sectorului 1 Bucureşti, acţiunile ulterioare ale candidatului USR-PLUS la primăria Sectorului 1, iniţiate alături de alţi membri ai USR=PLUS, care au intrat ilegal în sala Biroului Electoral de Sector 1 în care se aflau sacii cu voturi, elemente ale anchetei procurorilor în desfăşurare care au apărut în spaţiul public şi au fost preluate ca ştiri pe toate canalele media şi care întăresc faptul că sunt indicii certe că au fost fraudate alegerile din 27 septembrie 2020 în Sectorul 1, Bucureşti, incapacitatea administrativă a primarului validat al Sectorului 1 de a-şi exercita atribuţiile funcţiei, încălcarea flagrantă a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu, spaţiul urban lăsat în degradare, neglijarea intenţionată a sănătăţii publice în plină pandemie prin care pune în pericol sănătatea cetăţenilor, aceştia fiind expuşi la focare de infecţie în spaţiul public”, se arată în document.

Ce presupune protocolul semnat de către cele cinci partide

Angajamentele luate de fiecare partid în urma protocolului vizează ca fiecare dintre părți să aducă un plus în privința colaborării și eficientizării comunicării de la nivel central și local pentru a atinge obiectivele asumate și a mobiliza resursele pentru a colecta un număr cât mai mare de semnături pentru inițierea referendumului.

Totodată, fiecare dintre părți va mobiliza toate resursele pentru a asigura participarea la referendum a unui număr cât mai mare de cetățeni cu drept de vot, care domiciliază sau au reședința în Sectorul 1. Astfel, se dorește asigurarea pragului minim legal pentru validarea referendumului, se mai arată în documentul semnat de cele cinci formațiuni.

“Părţile semnatare ale protocolului vor monitoriza în mod activ şi continuu imparţialitatea membrilor oficiului electoral din Sectorul 1, corectitudinea desfăşurării votului şi respectarea întocmai a legii în procesul de numărare a voturilor şi de stabilire a rezultatului final al referendumului. Părţile vor putea organiza acţiuni comune de propagandă pentru promovarea necesităţii organizării şi desfăşurării referendumului, precum şi pentru popularizarea beneficiilor demiterii lui Clotilde Marie Brigitte Armand din funcţia de primar al Sectorului 1 Bucureşti. Conflictele publice între membrii partidelor, precum şi atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid semnatar al prezentului protocol nu sunt permise”, prevede documentul.

Clotilde Armand, după ce alianța celor cinci și-a propus să o demită
Demiterea lui Clotilde Armand, vizată de PSD și aliații săi

Reacția lui Clotilde Armand: ”De un an de zile se chinuie sărmanii să mă înlăture”

Clotilde Armand nu se lasă mai prejos și reacționează în fața propunerii ca PSD și aliații săi să o demită. Primarul Sectorul 1 a transmis un mesaj pe contul său de Facebook, prin care îi caracterizează în mod ironic pe cei cinci lideri ai partidelor care și-au unit forțele împotriva ei. Edilul îi avertizează pe aceștia că ”dacă e nevoie, îi mai bat o dată cu toate partidele și televiziunile lor”. Totodată, primarul Sectorului 1 consideră că toate acuzațiile aduse la adresa sa sunt minciuni, care au fost inventate pentru că aceasta a ”închis robinetul prin care curgeau bani spre firmele lor de casă”.

Mesajul integral al primarului Clotilde Armand:

”M. Ciolacu, V. Ponta, Dan Voiculescu și C.P. Tăriceanu au semnat un protocol pentru organizarea referendumului de demitere a Primarului Sector 1. Valori…. unul și unul. Am luptat în ultimii ani împotriva lor și i-am învins (în 2016, în 2020). Dacă este nevoie îi mai bat o dată cu toate partidele și televiziunile lor. Singură. De un an de zile se chinuie sărmanii să mă înlăture și nu mai știu ce să facă. Nu mai știu ei ce minciuni să mai inventeze pentru că le-am închis robinetul prin care curgeau bani spre firmele lor de casă.

Cine sunt ei? Să ne reamintim:

– Marcel Ciolacu – partenerul de vânătoare al lui Omar Hayssam, cel care l-a menținut în funcția de deputat pe Dan Tudorache, în ciuda anchetei DNA din dosarul “Diamantul”;
– Victor Ponta – celebru pentru că și-a plagiat doctoratul, este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor în cazul “Turceni-Rovinari”;
– Călin Popescu Tăriceanu – judecat la Înalta Curte în două dosare: acuzat de procurorii DNA că a luat mită 800.000 de dolari și pentru abuz în serviciu;
– Dan Voiculescu – fost informator al Securității, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălarea banilor în dosarul privatizării ICA;
– Dănuț Pop, președintele PER –partidul breloc al PSD, cel care i-a recuperat la alegerile parlamentare pe Marian Vanghelie, Șerban Nicolae, Cătălin Rădulescu și Liviu Pleșoianu.

Când cei de mai sus luptă împotriva ta înseamnă că este excelent ce faci. E cel mai bun barometru.

PS: Stimați domni, până strângeți voi semnăturile să mă demiteți mai bine puneți mâna și adunați toți banii furați de voi pentru că vine o factură mare și am să vă pun să o plătiți. Aveți un rest de plată de vreo 100 de milioane pentru gunoi din perioada lui Tudorache-Diamant”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...