S-a dat startul vaccinării angajaților de la Centrala nucleară de la Cernavodă. Ministrul economiei a fost și el prezent VIDEO

Elena Avramescu 25.01.2021, 17:16
S-a dat startul vaccinării angajaților de la Centrala nucleară de la Cernavodă. Ministrul economiei a fost și el prezent VIDEO

S-a dat startul vaccinării angajaților de la Centrala nucleară de la Cernavodă. Centrala Nucleară de la Cernavodă este cea mai eficientă din lume. Declarația aparține Ministrului Energiei și a fost făcută în ziua în care începe vaccinarea angajaților de la Nuclearelectrica.

S-a dat startul vaccinării angajaților de la Centrala nucleară de la Cernavodă

42 de muncitori din centrala nucleară au primit astăzi prima doză de vaccin anti-Covid. Minstrul Economiei a venit la Spitalul Orășenesc din Cernavodă ca să vadă cu ochii lui circuitul de vaccinare a muncitorilor din Centrala Nucleară. Angajații centralei intră în categoria lucrătorilor din domenii esențiale ale economiei (sectorul energetic) și au fost programați în faza a doua a imunizării. Ministrul le-a adus și-o veste suprinzătoare astăzi.

Am primit cu bucurie și cu satisfacțe vestea că România, prin Centrala de la Cernavodă, este pe primul loc în lume. Este cea mai eficientă centrală nucleară din lume, să nu uitam acest lucru, a declarat Virgil Daniel Popescu,  Ministrul economiei.

S-a dat startul vaccinarii angajatilor de la Centrala nucleara de la Cernavoda
S-a dat startul vaccinarii angajatilor de la Centrala nucleara de la Cernavoda

Astăzi au fost imunizate primele 42 de persoane dintre cele care și-au exprimat dorința de a se vaccina anti-COVID, iar imunizarea va continua în zilele următoare. Se tem de boală și vor să scape de presiunea psihică a îmbolnăvirii cu coronavirus.

Mi-a fost teama și-mi este în continuare, până își face efectul vaccinul” a declarat un angajat Centrala nucleara Cernavodă.

Da, mi-a fost teamă că mă voi îmbolnăvi. Abia așteptam să-l fac; știu că trebuie să ne-ntoarcem și la a doua doză după 3 săptămâni, a spus un alt angajat.

Centrul de Vaccinare din Cernavodă este organizat la Spitalul Orășenesc.

„Din data de 7 ianuarie este deschis centrul de vaccinare în perioada în care am inceput și cu faza 1 unde s-au vaccinat aproximativ 6oo de persoane” a spus Marius Spânoche, directorul spitalului Cernavodaă.

În zilele următoare și restul angajaților din Centrală vor trece pe la Centrul de Vaccinare. În acest moment, peste 800.000 de persoanre s-au vaccinat în cea de-a doua fază q acestui proces, dintre aceștia iîn jur de 300.000 provin din sectoarele esențiale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...