S-a aflat secretul lui Benone Sinulescu. Cine este persoana care l-a îndemnat să cânte: „O să faci carieră!”

Andreea Bisinicu 02.11.2020, 14:13
S-a aflat secretul lui Benone Sinulescu. Cine este persoana care l-a îndemnat să cânte: „O să faci carieră!”

S-a aflat secretul lui Benone Sinulescu. Cine este persoana care l-a îndemnat să cânte. Nu te-ai fi așteptat la asta niciodată. Datorită ei, nea Beni ne încântă de peste 60 de ani.

Cine l-a convins pe Benone Sinulescu să nu se lase de cântat

La 83 ani, Benone Sinulescu se poate lăuda cu faptul că este unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică populară din România. Este iubit de milioane de români pentru caracterul său jovial, bucurie și energia pe care o debordează, de fiecare dată când apare pe vreo scenă.

Însă, cel mai mare secret al lui nea Beni tocmai a fost dezvăluit. Cine este persoana care l-a îndemnat să cânte? Cine l-a convins să devină un artist? Răspunsul te va impresiona. Este vorba despre Maria Tănase. Pasărea măiastră a cântecului românesc a fost cea care l-a plăcut și convins pe Benone Sinulescu că va face carieră din muzică.

Cei doi s-au cunoscut în primăvara anului 1959, pe holurile Radiodifuziunii Române, pe când artistul avea doar 22 de ani. Nea Beni, cum îi zic azi apropiaţii, avea deja o melodie în top, „La Lenuța în cerdac‘‘, pe placul și directorului de atunci al Radioului, Mihail Sadoveanu.

Maria Tanase, cea mai mare interpreta de muzica populara din istoria Romaniei sta de vorba cu Mihail Sadoveanu, celebru romancier si directorul Radiodifuziunii Romane
Maria Tanase, cea mai mare interpreta de muzica populara din istoria Romaniei sta de vorba cu Mihail Sadoveanu, celebru romancier si directorul Radiodifuziunii Romane

Cântărețul a povestit, pentru Playtech, întâlnirea cu marea artistă Maria Tănase:

„Îmi amintesc până azi că mi s-a tăiat respiraţia când când m-am trezit faţă-n faţă cu Maria Tănase. Eu, un puşti de 22 de ani, care habar nu aveam ce e viaţa, ea, ditamai vedeta. Şi s-a comportat faţă de mine ca o mamă, aş zice. Îmi amintesc că, după ce m-a mângâiat, m-a tras uşor de ureche, mi-a lăudat stilul de interpretare. Dar ceea ce nu am spus niciodată până acum, şi o spun în premieră pentru voi, e ceea ce mi-a zis. Am preferat mereu să declar că vorbele ei au sunat aşa: De fapt, vorbele Mariei Tănase au fost: , a spus Benone Sinulescu, vizibil emoționat, amintindu-și cu nostalgie.

Benone Sinulescu a urcat pe scenă, alături de Maria Tănase: „Nu puteai să te faci de râs!”

În toamna anului 1960, Maria Tănase şi Benone Sinulescu s-au reîntâlnit, la inaugurarea Sălii Palatului, unde toată lumea bună din muzică fusese invitată să cânte. Interpretul de muzică populară își amintește, cu dor, de acele vremuri și cum a urcat pe scenă alături de Maria Tănase.

„Fiecare dintre noi trebuia să interpretăm câte o melodie. Aveam nişte emoţii. Era toată şefimea acolo, nu puteai să te faci de râs. Tremuram tot. În fine, îmi vine rândul, intru, dau drumul la voce şi plec de pe scenă uşurat. Am zis plec? Am zburat, de fapt. Peste câteva minute, îmi aud numele strigat de voci diferite, pe care nu le ştiam. Aveam să fiu chemat la bis. Doar eu şi Maria Tănase. Aşa se face că am cântat nu una, ci trei melodii. Bine că mi-am amintit versurile, căci, altfel, cine ştie, nu mai stăteam astăzi cu voi la poveşti‘‘, a povestit cu drag Benone Sinulescu pentru impact.ro

Urmăriți Impact.ro și pe