VIDEO

S-a aflat salariul lui David Popovici. Câte mii de euro primește în fiecare lună de la CS Dinamo

Sorin Barbu 22.06.2022, 10:53
S-a aflat salariul lui David Popovici. Câte mii de euro primește în fiecare lună de la CS Dinamo

David Popovici este considerat de specialiști un adevărat fenomen. A devenit campion mondial la doar 17 ani și 9 luni și i-a întrecut, la acest capitol, pe Michael Phelps, Jan Thorpe, Paul Biedermann, Pieter van den Hoogenband sau Yannick Agnel. Sportivul s-a transferat anul trecut de la CSA Steaua la Dinamo, iar jurnaliștii au aflat ce salariu primește la clubul din „Ștefan cel Mare”.

Ce salariu lunar primește David Popovici de la CS Dinamo

David Popovici este omul zilei în natația mondială. Este cel mai tânăr campion mondial la 200 de metri liber și s-a calificat și în finala probei sale favorite, 100 de metri. Sportivul a fost lăudat de presa internațională și este considerat o adevărată stea a acestui sport. Există informații că este curtat din nou de cluburi mari din Statele Unite, care l-au vrut și după prestația foarte bună de la Tokyo unde a ratat podiumul, la mică distanță, deși a reușit un nou record național.

„Știți care a fost ultima indicație de la antrenor? Să mă distrez! Și asta am făcut”, spunea cu multă exuberanță românul, imediat după ce ieșea din bazinul de la Aquatics Center.

David Popovici este sportivul clubului Dinamo, iar jurnaliștii au aflat care este salariul său. Eurosport susține că gruparea din Ștefan cel Mare, care primește bani de la Ministerul de Interne, îl plătește lunar cu suma de 7.000 de euro.

„Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a declarat David, la conferința de presă.

Fanii lui CSA Steaua, revoltați că șefii clubului l-au pierdut pe David Popovici

David Popovici a avut până în luna august a anului trecut contract cu CSA Steaua, dar oficialii nu au reușit să-l convingă să rămână, deși a avut o prestație excelentă la Jocurile Olimpice. A ales să meargă la marea rivală, iar oficialii lui CS Dinamo au explicat că i-au convins oferindu-i exact ce avea nevoie pentru pregătire: un bazin olimpic.

„Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă. Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a declarat David Popovici.

Fanii de la CSA Steaua sunt furioși. Îi acuză pe conducătorii clubului că nu au fost profesioniști în momentul în care au negociat cu cel care avea să devină campion mondial la Budapesta.

„Aceleași probleme, aceleași întrebări. Cu toate acestea, Popovici rămâne un bun național de care cu toții ne bucurăm. Și clubul Steaua este un bun național, dar, momentan, pare că nimeni nu își dă interesul pentru ca cel mai glorios club al României să strălucească din nou la toate capitolele”, este mesajul postat de Asociația Steliștilor 1947, pe Facebook.

David Popovici s-a apucat de înot la patru ani la sfatul medicului pediatru care a descoperit că are scolioză. Numele lui s-a auzit prima oară cu putere la Campionatele Europene de juniori de la Roma, în iulie 2021. La 16 ani și 10 luni a câștigat titlurile la 50, 100 și 200 de metri, doborând totodată recordurile mondiale de juniori la 100 și 200 de metri. Trei săptămâni mai târziu a participat la Jocurilor Olimpice, la Tokyo, fiind cel mai tânăr din delegația României în Japonia.

La Budapesta a doborât recordul mondial de juniori la 200 de metri și a reușit un timp cu care ar fi câștigat titlurile olimpice și în 2016 și în 2020!

Urmăriți Impact.ro și pe