David Popovici, calificat în finala 100 de metri liber. A stabilit un nou record mondial

Andra Daoud 21.06.2022, 20:02
David Popovici, calificat în finala 100 de metri liber. A stabilit un nou record mondial

După succesul de ieri, din proba de 200 de metri liber, David Popovici bifează o nouă reușită la Campionatul Mondial de Natație. Sportivul în vârstă de 17 ani s-a calificat și în finala de 100 de metri liber, cu cel mai bun timp, stabilind un nou record mondial la această categorie. Ce timp a scos românul considerat favorit și la câștigarea cursei de 100 de metri.

David Popovici s-a calificat în finala 100 de metri liber

David Popovici demonstrează încă o dată că este într-o formă de zile mari. La o zi după ce a luat aurul mondial la proba de 200 de metri liber și a stabilit un nou record la juniori, românul s-a calificat cu cel mai bun timp și în finala la 100 de metri liber. Înotătorul legitimat la clubul Dinamo a terminat cursa de calificare în finală în doar 47,13 secunde, stabilind un nou record mondial la juniori.

David Popovici a aplicat aceeași strategie din calificări și a pornit mai greu, însă a revenit și a obținut cel mai bun timp al anului la juniori, la 100 de metri liber. Românul s-a calificat în finala care este mâine, la ora 19:22 și va concura pe culoarul al 4-lea, fiind favorit să câștige o nouă medalie de aur.

Culoarul cu numărul 4 i-a purtat noroc lui Popovici și ieri, când a obținut prima medalie din istoria natației din România. Caeleb Dressel, campionul olimpic en titre la proba de 100 de metri liber s-a retras înaintea semifinalelor, acuzând probleme medicale, așa că se poate spune că Popovici nu mai are rival în câștigarea cursei.

David Popovici, despre victoria de ieri

Performanța sportivului român în vârstă de 17 ani a fost relatată de mai multe publicații sportive internaționale. Popovici a obținut al patrulea cel mai bun timp din istoria probei de 200 metri liber la Campionatul Mondial, iar timpul lui este cel mai bun din ultimul deceniu. La scurt timp după cucerirea aurului mondial, David Popovici a vorbit despre reușita sa:

„Nu am fost atât de surprins (n.r. când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo. Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred.

Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”.

Urmăriți Impact.ro și pe