Avertisment pentru toți posesorii de telefoane mobile. Aplicațiile periculoase pentru tine

Ana Anitoiu 19.12.2020, 15:59
Avertisment pentru toți posesorii de telefoane mobile. Aplicațiile periculoase pentru tine

Un avertisment de ultimă oră pentru toți posesorii de telefoane mobile a fost făcut de specialiștii de la Check Point, o companie specializată în dezvoltarea de soluții pentru securitate pe internet și în sisteme VPN. Câteva aplicații pot accesa date ale utilizatorilor printre care se numără și cele de la conturile lor bancare.

Ce avertisment au dat specialiștii pentru posesorii de telefoane mobile

Avertismentul specialiștilor de la Check Point se referă la utilizatorii de telefoane mobile cu Android. Câteva aplicații pe care aceste persoane le pot instala pe dispozitivele lor mobile pot fi periculoase. Acestea le pot permite hackerilor să le copieze parolele și să obțină acces la mesaje, fotografii și chiar și la conturile bancare.

Aplicațiile afectate au conținut un instrument numit CVE-2020-8913. Acesta le-a permis hackerilor să acceseze date confidențiale ale unor utilizatori. Google a rezolvat problema. Însă, specialiștii de la Check Point au estimat că au apucat să fie afectați câteva sute de milioane de oameni.

Ce aplicații periculoase au fost identificate. Ce recomandare au făcut specialiștii

Conform specialiștilor,citați de The Mirror, aplicațiile cu probleme ce au fost identificate sunt: Viber, Booking, Cisco Teams, Yang Pro, Moovit, Grindr, OKCupid, Bumble, Edge, Xrecorder și PowerDirector

De asemenea, în baza descoperirilor pe care le-au făcut, cercetătorii le-au recomandat utilizatorilor de telefoane mobile cu Android să instaleze o soluție pentru securitate cibernetică pe smarphone-uri.

Avertisment pentru toti posesorii de telefoane mobile. Aplicatiile periculoase pentru tine
Telefon mobil

Aplicațiile care consumă foarte repede bateriile telefoanelor mobile cu Android

Recent, și cercetătorii de la Bitdefender au venit cu un avertisment pentru utilizatorii de telefoane mobile cu Android. Aceștia au atras atenția asupra faptului că au identificat e, 17 aplicații în magazinul Google Play ce descarcă mult mai repede bateriile dispozitivelor mobile. Aplicațiile problematice au fost enumerate de specialiști, care au precizat că acestea au fost descărcate deja de peste 550.000 de ori.

În general, un truc pentru economisirea energiei telefoanelor mobile cu Android și pentru a le crește, astfel, durata de funcționare, este diminuarea luminozității ecranului. În plus, ecranul poate fi configurat astfel încât să se închidă atunci când nu este folosit. Alte metode pentru a crește durata de viață a bateriei sunt disponibile aici!

Pericolul telefoanelor mobile pentru sănătate

De altfel, în afară de pericolele ce au fost semnalate de specialiști, telefoanele mobile pot prezenta și alte amenințări pentru utilizatorii lor. De exemplu, simplele lor suprafețe pot pune în pericol sănătatea oamenilor. Microbiologul Charles Gerba de la Universitatea din Arizona a atras atenția că telefoanele mobile sunt unul dintre cele mai murdare lucruri pe care le atingem în fiecare zi.

Unele studii ce au fost făcute la Universitatea din Arizona au arătat că telefoanele mobile pot transmite de 10 ori mai multe bacterii decât scaunele de toaletă. Cei mai mulți oameni nu își curăță telefoanele mobile suficient de des, astfel că germenii, bacteriile și virusurile, printre care și E. coli sau noul coronavirus, se pot acumula pe suprafețele lor. Multe persoane nu știu cum să își dezinfecteze corect telefoanele mobile. Vezi aici cum se curăță ușor un telefon!

Urmăriți Impact.ro și pe