S-a aflat acum. Cât câștigă, de fapt, Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

Marian Cărăvan 28.07.2020, 13:36

Salariul cu care a fost convins Mircea Lucescu să o antreneze pe Dinamo Kiev este un subiect intens discutat în aceste zile. Mai ales că Il Luce a fost în Ucraina, a renunțat la contract din cauza ostilității ultrașilor, apoi a fost întors din drum de patronul Igor Surkis. S-a aflat cât ar urma să câștige Mircea Lucescu la Dinamo Kiev.

Ce salariu va avea Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

Inițial s-a vorbit despre un salariu fabulos pe care ar urma să-l câștige Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. Antrenorul român ar fi fost convins de Igor Surkis cu un salariu de 3 milioane de euro, într-adevăr o sumă în fața căreia nu poți rămâne indiferent. Totuși, Mircea Lucescu a lăsat să se înțeleagă că nu pentru bani a acceptat să antreneze din nou în Ucraina, acum la una dintre forțele din estul Europei. Nu a confirmat dar nici nu a infirmat suma propusă de patronul lui Dinamo Kiev.

„Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare”, a spus Mircea Lucescu.

Reputatul tehnician român va avea totuși un salariu impresionant, însă e departe de suma vehiculată în presa ucraineană. De fapt, ar fi vorba despre un salariu anual de 1,2 milioane de euro, conform informațiilor obținute de Digi Sport.

A revenit asupra deciziei și s-a întors în Ucraina

Mircea Lucescu a zburat în această dimineaţă spre Ucraina, acolo unde ar trebui să pregătească revenirea jucătorilor lui Dinamo Kiev la antrenamente. Schimbul de scrisori dintre Mircea Lucescu și patronul Igor Surkis pare să-l fi determinat pe antrenorul român să revină asupra deciziei de a renunța la funcția de antrenor principal, chiar dacă ultrașii au devenit extrem de recalcitranți la aflarea veștii că vor avea un „dușman” pe banca tehnică.

„Vorbim despre un campion, un antrenor titrat. Domnul Lucescu nu a mers la Dinamo Kiev pentru partea financiară, ci pentru că iubește acest fenomen.

Îi este dor de fotbal, nu a făcut-o pentru bani. Mircea Lucescu se aștepta să fie primit, și în zona asta, bine de fani, dar se pare că suporterii au fost destul de vehemenți”, a spus Ilie Dumitrescu.

Urmăriți Impact.ro și pe