E greu de ucis! Mircea Lucescu antrenează din nou în Ucraina. Salariu uriaș la Dinamo Kiev

Marian Cărăvan 23.07.2020, 15:43

La 74 de ani, Mircea Lucescu încă are forță. E dornic să antreneze și se pare că o va face în stil mare. Reputatul tehnician se întoarce în Ucraina, țară în care a cunoscut mari succese.

UPDATE. Mircea Lucescu a fost prezentat la Dinamo Kiev. Acesta a fost fotografiat în compania lui Igor Surkis, patronul echipei din Ucraina.

„Vreau să-l prezint pe Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Sper că odată cu sosirea lui la echipă o să câștigăm multe titluri, iar fanii îl vor evalua pe Mircea în funcție de rezultatele sale. Noroc, mult noroc! O să îl ajut cu tot ce pot”, a spus Igor Surkis.

„Mi-a fost dor de Ucraina. Am vrut să mă întorc în această țară unde am avut rezultate de succes. Aici am avut o relație foarte bună cu fanii și sunt recunoscător că am venit la un club cu o tradiție mare și jucători talentați. Sunt sigur că împreună o să reușim. Cred că vor fi mulțumiți de munca mea și de rezultatele pe care o să le obținem. Sunt recunoscător pentru încrederea pe care mi-a acordat-o președintele clubului, precum și fanii”, a spus Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu se întoarce în Ucraina să antreneze o forță din fotbalul european

Mircea Lucescu va semna un contract cu o mare forță din fotbalul european, din țara unde tehnicianul român a cunoscut mari succese. „Il Luce” revine în Ucraina pentru a începe o aventură alături de o echipă care a fost cândva călcată în picioare de Steaua București. Mircea Lucescu a fost atras cu un salariu uriaș, de 3 milioane de euro pe sezon. Anunțul a fost făcut de presa din Ucraina, care îl prezintă pe Mircea Lucescu drept antrenorul celor de la Dinamo Kiev. Vestea a fost însă primită cu reticență în România, prin prisma faptului că Mircea Lucescu a antrenat-o pe Șahtior Donețk, echipă cu care a câștigat zeci de trofee, în dauna celor de la Kiev, care insistă acum pentru antrenorul român.

Mircea Lucescu l-a tot amânat pe patronul celor de Dinamo, tocmai datorită bunei relații pe care Il Luce o are cu Rinat Ahmetov, finanțatorul echipei Șahtior Donețk. Igor Surkis, patronul celor de la Dinamo Kiev, a insistat să-l ia pe Lucescu în speranţa că acesta cunoaşte bine fotbalul din Ucraina şi va putea reconstrui echipa mai ales cu jucători autohtoni. Situaţia din Ucraina este dificilă pentru că ţara este într-un conflict diplomatic major cu Rusia şi nu mai este atractivă pentru străinii de valoare.

Astăzi va semna„, au precizat surse din anturajul lui Mircea Lucescu.

Desigur, dacă nu apar modificări de ultimă oră.

Ce vrea Lucescu pentru fotbalul românesc

„Față de vestul Europei avem un campionat județean. Cui i-a servit faptul că Urziceniul a câștigat campionatul și pe urmă a disparut? Echipele mari, orașele mari, rămân în umbră. Petrolul are un stadion foarte bun, Aradul la fel, Oradea o sa aibă, Timișoara abia așteaptă. Infrastructura e baza pentru marea performanță.

Emomentul pentru o astfel de decizie. Și televiziunile ar fi interesate, ar avea o masă de suporteri care acum nu sunt intereseate de Divizia A. Rapid, Petrolul, Dinamo să fie în Divizia A. Play-off-ul să se joace, iar ce e mai jos să se înghețe și să le permită echipelor să se refacă”, a spus Mircea Lucescu, la Digi 24.

Urmăriți Impact.ro și pe