Ruşii, ajutaţi de o navă spaţială militară secretă în războiul cu Ucraina. Ce face nava, de fapt

Stan Filon 02.05.2022, 17:45
Ruşii, ajutaţi de o navă spaţială militară secretă în războiul cu Ucraina. Ce face nava, de fapt

Rușii au făcut o mișcare de proporții, care se pare că îi ajută în adunarea de informații în războiul împotriva Ucrainei. Specialiștii ruși au lansat recent o navă spațială pe orbita Pământului, despre care se crede că ar ajuta armata rusă în invadarea Ucrainei. Această navă spațială a fost lansată pe orbită cu ajutorul unei rachete de ultimă generație.

Ruşii sunt ajutaţi de o navă spaţială militară secretă în războiul cu Ucraina

O operațiune importantă a avut loc recent în Rusia, unde a fost lansată o rachetă Angara 1.2, care a dus pe orbită o navă spațială. Lansarea a fost ținută la secret de ruși, însă, după reușită, autoritățile de la Kremlin au lansat un comunicat oficial în care nu au oferit prea multe detalii.

„De pe Cosmodromul de Testare al Ministerului Apărării al Rusiei (Cosmodromul Plesetsk) în regiunea Arhangelsk, echipa de luptă a Forțelor Spațiale ale Forțelor Aerospațiale [VSK] a lansat cu succes un vehicul de lansare clasa-uşoară Angara-1.2 cu o navă spațială, în interesele Minsterului rus al Apărării. S-a stabilit și menținut comunicare stabilă cu nava, și sistemele sale de la bord operează în condiții normale. După ce nava a fost lansată în orbită, ofițerii Centrului de Control Spațial au introdus datele în Catalogul Principal al Obiectelor Spațiale”, a spus Ministerul rus al Apărării sâmbătă.

Rusii, ajutati de o nava spatiala militara secreta in razboiul cu Ucraina
Rusii, ajutati de o nava spatiala militara secreta in razboiul cu Ucraina

Ar putea fi un radar

Daily Mail scrie că nava spațială lansată de curând de Rusia ar putea fi un nou satelit-radar care să ajute armata rusă în „operațiunea militară specială” pe care o desfășoară în Ucraina.

Ministerul rus a mai specificat și faptul că „ofițerii au analizat și procesat informația despre noul obiect spațial pentru a îl autoriza pentru urmărire de către facilitățile de la sol ale Centrului Principal de Inteligență Spațială al VKS”.

„În total, peste 30 de instrumente de măsurare de la sol și peste 50 de echipe de luptă ale Armatei a 15-a a Forțelor Aerospațiale (Scop Special) au fost implicate pentru a asigura lansarea navei cosmice de către Ministerul rus al Apărării”, au mai spus oficialii de la Kremlin.

Nava spațială denumită „Kosmos 2555” a fost inițial folosită pentru a testa rachetele balistice intercontinentale R-7.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...