Rusia, îngrijorată de pasul pe care Ucraina ar urma să îl facă. Motivul pentru care Moscova trece direct la ameninţări

Stan Filon 18.06.2021, 13:06
Rusia, îngrijorată de pasul pe care Ucraina ar urma să îl facă. Motivul pentru care Moscova trece direct la ameninţări

Autoritățile din Rusia s-au declarat foarte îngrijorate de pasul pe care Ucraina vrea să-l facă cu orice chip și spun că aceasta ar reprezenta trecerea unei linii roșii pe care Moscova nu o va tolera. Despre ce este vorba, citiți în articolul de mai jos!

Rusia, îngrijorată de pasul pe care Ucraina ar urma să îl facă

Așadar, Rusia a trecut la amenințări, imediat după summit-ul Joe Biden – Vladimir Putin, care a avut loc pe 17 iunie la Geneva, Elveția. Cel care a venit cu amenințări este chiar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a spus care este lucrul care îi irită pe ruși atunci când vine vorba despre Ucraina.

Mai exact, Rusia este îngrijorată de o eventuală aderare a Ucrainei la NATO, moment în care în Ucraina vor fi instalate sisteme de apărare. Rachetele instalate în Ucraina ar ajunge în centrul Rusiei în doar 7-10 minute, ceea ce Vladimir Putin nu tolerează și trage un semnal de alarmă.

Rusia, ingrijorata de pasul pe care Ucraina ar urma sa il faca
Rusia, ingrijorata de pasul pe care Ucraina ar urma sa il faca. Joe Biden refuza insa politicos Ucraina

”Este într-adevăr o linie roşie pentru noi”

”Este un lucru pe care îl urmărim foarte atent şi este într-adevăr o linie roşie pentru noi – în ceea ce priveşte perspectiva aderării Ucrainei la NATO”, a declarat Peskov.

De cealaltă parte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că țara sa este în pericol și a cerut un răspuns clar privind aderarea sau nu a țării sale la NATO. Mai mult, acesta a scris pe Twitter că ţara sa se va alătura Alianţei Nord-Atlantice, chiar înainte de începerea conferinţei de presă a preşedintelui Joe Biden de la summit-ul NATO.

Din păcate, Ucraina a primit un răspuns dezamăgitor chiar de la președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, care a spus că ucrainenii mai au probleme de rezolvat, înainte de a putea adera la NATO.

”Ei trebuie să lupte în continuare împotriva corupţiei. Între timp, vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca Ucraina să poată rezista agresiunilor ruseşti, pentru a-şi menţine securitatea fizică”, a subliniat preşedintele SUA.

SUA nu a fost de acord cu instalarea rachetelor rusești în Cuba

Vladimir Putin a comentat ultimele evenimente din estul Ucrainei, când la graniță au fost masați foarte mulți militari. Președintele Rusiei a spus că acela a fost doar un exercițiu militar și, spre deosebire de Washington, Moscova nu efectuează manevre în apropierea SUA.

Putin a vorbit și despre pericolul reprezentat pentru Rusia aderarea Ucrainei la NATO. ”Să ne imaginăm că Ucraina devine membră a NATO. Timpul de zbor al rachetelor Alianţei de la Harkov, să zicem, sau din Dnepropetrovsk până în partea centrală a Rusiei, la Moscova, se va reduce la 7-10 minute. Este sau nu o linie roşie pentru noi?”, declarase Putin într-un interviu. El spune că aceeași reacție a avut și Statele Unite atunci când s-a pus problema instalării de rachete rusești pe teritoriul Cubei, deoarece timpul în care rachetele ar fi putut ajunge în centrul SUA ar fi ajuns la 15 minute!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...