EXCLUSIV

Romică Țociu, declaraţii despre Alexandru Arșinel. Cine l-a dat afară de la Teatrul de Revistă, de fapt, pe actor EXCLUSIV

Alexandru Catalan 19.10.2021, 17:24
Romică Țociu, declaraţii despre Alexandru Arșinel. Cine l-a dat afară de la Teatrul de Revistă, de fapt, pe actor EXCLUSIV

Romică Țociu nu mai are niciun fel de dubii legate de o parte a trecutului său profesional. Devenit în ultimii ani o vedetă de primă mână a celor de la Antena 1, Țociu nu uită însă că a fost cândva legat, trup și suflet de Teatrul de Reevistă ”Constantin Tănase”.

Romică Țociu face declaraţii despre Alexandru Arșinel

”Acest capitol e practic încheiat. Și pentru mine, și pentru prietenul meu, Cornel Palade. Nu ne mai întoarcem. Suntem la un alt nivel, și profesional, și financiar, față de ceea ce se întâmplă acum în teatrele românești. Chiar dacă ne-am dori acest lucru, și nu spun că nu ne-am dori în adâncul inimii noastre, nu ar fi posibil așa ceva. Și asta fiindcă dragoste cu sila nu se poate!”, a declarat Romică Țociu pentru impact.ro.

El spune că e conștient că există diferențe de gândire și între cei ce conduc acum instituția teatrală și el și fostul său coleg de cuplete. ”Știu că amândoi, și eu, și Cornel, ne-am dori să mai facem un spectacol acolo. Dar, deși au existat și ceva discuții pe tema asta, s-a dovedit până la urmă că există o discrepanță între ce vrem noi și ce se vrea de la noi, între așteptările lor și ale noastre. Nu e nimeni vinovat pentru asta, după mine, pur și simplu aceasta este situația și cred că trebuie să o acceptăm ca atare. Într-un fel m-am consolat cu ideea asta, deși în adâncul inimii mele știu că mi-ar plăcea să revin pe scena teatrului căruia i-am dăruiit  șase sau șapte ani din viața mea!”, precizează același Romică Țociu.

Romica Tociu face declaratii despre Alexandru Arsinel
Romica Tociu face declaratii despre Alexandru Arsinel

”Trecutul e consumat”

Pe de altă parte, el respinge zvonurile potrivit cărora el sau colegul său Cornel Palade nu ar putea trece peste momentul despărțirii de teatrul de revistă: ”Știți ce? Am să vă spun acum ceva fără niciun fel de perdea. Nu e adevărat că le-am purta pica celor de acolo! Că eu sau Cornel am avea ceva de reproșat fostei conduceri sau lui Alexandru Arșinel pentru modul în care ne-am despărțit. Trecutul e consumat și nu mai poți face nimic împotriva modului în care s-a scris istoria. Ceea ce s-a întâmplat la acel moment aparține trecutului și personal nu văd ce cui am ceva de reproșat. Nici nu mai contează!”.

Romică Țociu susține că există și o doză de necunoscut legată de decizii ce ar putea fi luate în viitor pe marginea acestui subiect și că ”deși inima îi dă ghes să se mai întoarcă în timp din când în când, mintea e cea care dă tonul realității. ”Nu mai sunt la vârsta la care să cred în povești, fie ele și foarte frumoase. În plus, există acolo, în acel teatru, o serie de copii foarte talentați care știu că-și dau toată silința să ducă pe mai departe renumele lui Constantin Tănase. Sunt alături de ei și le urez mult succes!”, mai cred el.

Despărțirea lui Țociu și Palade de Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” s-a produs la începutul anilor 2000, când primii doi au început să prezinte celebra emisiune ”Robingo”, duminică de duminică. În aceste condiții, conducerea teatrului i-a pus să aleagă între televiziune sau scenă, motivând că duminica e și zi de spectacole, nu doar de mari audiențe ale televiziunii, acolo unde ”Robingo”, Țociu și Palade au stat ani buni în fruntea topurilor audienței naționale.

Urmăriți Impact.ro și pe