SPECIAL

Românii se pregătesc de vacanțe în Grecia și Bulgaria – cât costă două nopți pe cea mai frumoasă insulă. Bulgaria, varianta spectaculoasă de lângă România

Adriana Olaru 08.05.2022, 10:11

Românii sunt pe ultima sută de metri când vine vorba de planificarea vacanțelor, iar cei mai mulți și-au cumpărat deja bilete de avion, și-au rezervat camere de hotel și s-au interesat cu privire la modul în care își vor petrece, în sfârșit, vacanța de vară fără niciun fel de restricție. Cele mai căutate sunt ofertele de la malul mării, în Bulgaria și Grecia. Nici România nu se duce lipsă de turiști, chiar dacă de multe ori prețurile sunt uriașe comparativ cu ce găsim în străinătate. Reporterii Impact.ro au analizat atent toate ofertele din această vară și vă prezentăm câteva dintre cele mai avantajoase, dar și prețurile de la care pornesc.

Grecia, vedeta vacanței de vară

Una dintre principalele atracții de pe lista românilor când vine vorba de vacanța de vară este, fără doar și poate, Grecia. Cu ape albastre și limpezi, cu plaje cu nisip fin, dar și cu preparate tradiționale, Grecia își așteaptă turiștii vara aceasta cu oferte pentru toate gusturile și buzunarele. Thassos este și anul acesta una dintre cele mai căutate insule grecești. Relativ aproape de țara noastră, drumul durează în jur de nouă, zece ore.

De asemenea, puteți ajunge pe insulă doar cu ajutorul unui feribot. Prețul unui bilet pentru feribot în cazul unui adult este de patru euro, în timp ce pentru un copil trebuie să scoateți din buzunar 3,5 euro. Dacă vreți să ajungeți pe insulă și cu mașina personală, trebuie să mai plătiți o taxă de circa 20 de euro în funcție de tipul de autoturism pe care îl aveți, iar bilete se pot rezerva atât online cât și direct când vreți să urcați pe feribot.

Vacanțe în Grecia și Bulgaria
Ofertele de concediu în Grecia, extrem de atractive

Cazările sunt de departe printre cele mai ieftine, iar condițiile sunt foarte bune. Mulți aleg să meargă în Grecia în luna iunie sau în septembrie, pentru că în timpul verii temperaturile și umiditatea crescute fac dificilă șederea la plajă. Astfel, la începutul lunii iunie, pentru două nopți de cazare în Thassos, pentru două persoane, trebuie să scoateți din buzunar 380 de lei, la un studio cu terasă, baie privată și vedere spre grădină.

Prețurile cresc în funcție de preferințe și, spre exemplu, pentru două nopți de cazare la un hotel de patru stele cu o piscină uriașă, terasă, șezlonguri, sală de sport și centru spa. Două persoane trebuie să plătească pentru două nopți 1.000 de lei, iar micul dejun este inclus în preț. Comparativ cu prețurile care au fost la noi de 1 Mai, cele din Grecia sunt mai mult decât acceptabile. O noapte de cazare în Vama Veche a fost, weekendul trecut, în jur de 500-600 de lei, iar la vilele și hotelurile de lux a depășit 1.000 de lei noaptea de cazare. Când vine vorba despre mâncare, prețurile sunt mici în Grecia.

Un gyros costă până în zece euro, iar o masă completă, pentru două persoane, la o tavernă de pe malul mării costă în medie 40 de euro. Prețurile la mâncare sunt asemănătoare în insulele grecești, dar cresc destul de mult la restaurantele cu ștaif.

Prețul cazărilor diferă însă în funcție de insula aleasă: în Lefkada, spre exemplu, la începutul lunii iunie două nopți de cazare, pentru două persoane, costă de la 267 de lei, însă vila este poziționată destul de departe de plajele turistice ale insulei. Prețul mediu pentru două nopți este în jur de 450 de lei pentru începutul lunii viitoare. Poate crește, de asemenea, în funcție de cerințele clienților și poate ajunge să depășească 1.000 de lei la resorturile de lux cu extrafacilități.

În Zakynthos, în aceeași perioadă, două nopți de cazare, pentru două persoane, pornesc de la 330, 350 de lei, dar pot ajunge la peste 1.100 de lei la casele cu piscină, mic-dejun inclus și alte facilități. Printre cele mai scumpe și exclusiviste insule se numără și Santorini, unde pentru două nopți de cazare trebuie să scoateți din buzunar peste 1.500 de lei, însă prețurile depășesc cu mult, de cele mai multe ori, 2.000 de lei. La toate acestea se adaugă și transportul cu avionul, drumul fiind mult mai lung.

Vacanțe în Grecia și Bulgaria
Sozopol, o destinație apreciată din Bulgaria

Bulgaria, varianta ieftină și apropiată

Dacă nu aveți timp să mergeți în Grecia în această vară, vă puteți bucura de o vacanță la vecinii noștri bulgari care vă așteaptă cu oferte pentru toate gusturile și toate buzunarele. Mult mai ieftine comparativ cu ce oferă litoralul românesc, dar și cu unele condiții superioare în multe cazuri. Spre exemplu, la începutul lunii iunie, în Varna, două nopți de cazare pentru două persoane costă 304 lei la un apartament tip studio cu living și dormitor.

Vila are un balcon superb și se află pe malul mării. Evident, prețurile cresc în iulie și august, însă tot sunt mai mici comparativ cu ce oferă România. Și Sozopol este o destinație tot mai căutată de români. Luna viitoare, două nopți de cazare la un hotel de trei stele, costă 445 de lei, pentru două persoane, iar micul dejun este inclus. O masă pentru două persoane costă în jur de 40 de euro, iar doritorii se pot bucura de mâncare tradițională și de fel de fel de bunătăți care includ fructe de mare.

Urmăriți Impact.ro și pe