Cât costă cazarea pe litoralul românesc de 1 mai. Prețul cerut doar pentru o noapte

Andra Daoud 27.04.2022, 17:51
Cât costă cazarea pe litoralul românesc de 1 mai. Prețul cerut doar pentru o noapte

Mai sunt câteva zile până la 1 mai, dată care coincide cu deschiderea sezonului estival. După doi ani de pandemie, în care turismul a fost serios afectat de restricțiile impuse de autorități, hotelierii speră să recupereze o parte din pierderi și să aibă parte de încasări pe măsură în acest sezon estival. Prețurile au crescut față de anul trecut pe întregul litoral românesc, iar românii care vor să se distreze la mare de 1 mai trebuie să bage adânc mâna în buzunar.

Cât costă cazarea la mare de 1 mai

Proprietarii unităților de cazare de pe litoralul românesc au pregătit totul pentru weekend-ul care vine. Se anunță un început de sezon aglomerat pe litoral, unde sunt așteptați aproximativ 30.000 de turiști. Hotelurile de la mare sunt ocupate în proporție de 80-90% și aproape 100 de noi unități de cazare urmează să fie inaugurate pe litoralul românesc.

În Mamaia, de exemplu, una dintre stațiunile preferate ale celor care aleg să meargă pe litoral, cazarea într-o cameră dublă începe de la 230 de lei pe noapte, la un hotel de trei stele, dar poate ajunge și la 225 de auro pe noapte, în funcție de hotel și de facilitățile oferite.

În Costinești, stațiunea preferată de tineret, prețul pentru o noapte de cazare la pensiune pornește de la 160 de lei pe noapte și poate ajunge la 574 de lei pe noapte dacă vă doriți să stați la hotel. Și în Vama Veche, stațiune cunoscută odihioară pentru prețurile accesibile, tarifele au crescut, iar o noapte de cazare la hotel costă în jur de 300-400 de lei. Prețuri mai mici sunt la pensiuni sau la persoanele care își închiriază locuințele turiștilor.

Cat costa cazarea, pe litoralul romanesc, de 1 Mai. Pretul cerut doar pentru o noapte 1
Preturile cazarilor au crescut pe litoral fata de anul trecut

Tarifele sunt mai mari cu 10-15% față de anul trecut

Deși este primul an fără restricții, după pandemie, rezervările de camere la malul mării sunt sub cele din 2021, afirmă reprezentanţii Federaţiei Patronale din Turismul Românesc (FPTR). Explicația are legătură cu faptul că 1 mai pică duminică, astfel că este doar un weekend, nu o mini-vacanță. În plus, vremea nu se anunță a fi foarte călduroasă.

Categoria de turişti care merge pe litoral de 1 Mai este o categorie mai puţin dependentă de factorii economici, financiari, sociali, şi geopolitici. Sunt tineri care merg la distracţie, care sunt mult mai încrezători în viaţă şi mult mai optimişti decât categoria de turişti care merge vara – familiştii care sunt grijulii şi atenţi cu familiile lor. Pe tineri îi interesează să fie spectacole, să fie deschise locaţiile şi să fie cald.

Tarifele nu au crescut cu mai mult de 10-15% faţă de anul trecut, în general, deoarece pachetele au fost lansate în 2021, când nu se aşteptau la o asemenea creştere a utilităţilor, a preţurilor la alimente, la apariţia războiului. Şocul scumpirilor va fi preluat în acest an din profiturile hotelierilor care şi aşa sunt subţiate de pandemie. Ce nu a făcut pandemia va face economia”, spune Dragoş Răducan, președintele FPTR.

Ce poți face la mare de 1 mai

Festivalurile de muzică iau cu asalt plajele de la mare începând de joi. În Mamaia Nord se desfășoară Sunwaves, celebrul festival de muzică electronică. Cele patru scene vor fi amplasate pe plajă, iar printre headlineri se numără Loco Dice, Paco Osuna, trioul Arpiar, Marco Corola și alții.

La cluburile din stațiune sunt programate petreceri cu muzică live și cu artiști români invitați să cânte, iar pe plaja de la Neversea vor fi organizate petreceri pe zi. La Costinești se defășoară „May, Be Rock Fest”, un festival cu muzică rock. Locația este White Horse, iar perioada de desfășurare: 29 aprilie – 1 mai.

Urmăriți Impact.ro și pe