Vacanță de primăvară 2022. Regulile de intrare în Bulgaria pentru turiștii români

Stan Filon 13.04.2022, 14:29
Vacanță de primăvară 2022. Regulile de intrare în Bulgaria pentru turiștii români

Mulți români aleg să-și petreacă vacanța de primăvară în afara țării, mai ales că și elevii din România urmează să intre în vacanță, începând cu data de 15 aprilie. Una dintre destinațiile preferate de români este Bulgaria. Aceștia trebuie să știe exact în ce condiții se poate călători în țara vecină. Autoritățile de la Sofia au relaxat regulile privind măsurile impuse împotriva coronavirusului.

S-au schimbat regulile de intrare în Bulgaria pentru turiștii români

Așadar, românii care vor să-și petreacă vacanța de primăvara la vecinii noștri bulgari trebuie să știe că autoritățile de la Sofia au decis ca persoanele care sosesc în Bulgaria din Macedonia de Nord, Turcia, România, Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Israel şi Egipt nu vor mai trebui să prezinte un certificat european valid privind COVID-19 care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, începând cu data de 13 aprilie. Trebuie menționat faptul că și Bulgaria a renunţat, din 20 martie, la obligativitatea certificatului verde COVID care permite accesul la mall, la restaurant și în alte spații publice, după cum a anunțat premierul Kiril Petkov, citat de Reuters.

„Am reuşit să trecem prin valul Omicron fără închideri masive de şcoli sau afaceri. Prognozele noastre arată că în jurul datei de 20 martie va fi posibil să încetăm toate restricţiile din ţară legate de certificatul verde”, spunea premierul bulgar Kiril Petkov.

S-au schimbat regulile de intrare in Bulgaria pentru turistii romani
S-au schimbat regulile de intrare in Bulgaria pentru turistii romani

Autoritățile din România recomandă în continuare purtarea măștii de protecție în spațiile închise

Certificatul COVID, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă, a fost impus în Bulgaria încă din luna octombrie 2021. La fel ca în cele mai multe țări din UE, și în Bulgaria a fost nevoie de certificatul verde pentru accesul în spațiile publice, iar populația a fost foarte nemulțumită. Au avut loc și în Bulgaria proteste masive împotriva certificatului verde, dar și al măsurilor de restricție.

Și în România au fost ridicate toate restricțiile, chiar dacă pandemia de coronavirus încă nu s-a încheiat. Autoritățile le recomandă în continuare românilor să poarte măști de protecție în spațiile aglomerate, cum ar fi, de exemplu, mijloacele de transport în comun.

Pe data de 12 aprilie, autoritățile au anunțat că au fost depistate 2.067 cazuri noi cazuri de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. La ATI erau internate 253 persoane, iar alți 39 de pacienți au decedat în urma complicațiilor apărute în urma infectării cu coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe