Irlanda de Nord – România 1-1, în Liga Națiunilor. Remiza care ne duce în urna a doua valorică pentru preliminariile CM 2022

Marian Cărăvan 18.11.2020, 23:36
Irlanda de Nord – România 1-1, în Liga Națiunilor. Remiza care ne duce în urna a doua valorică pentru preliminariile CM 2022

România joacă în această seară, de la ora 21:45, la Belfast, contra Irlandei de Nord, în ultimul meci din Liga B a Ligii Națiunilor. O victorie risipește toate emoțiile și ne poate duce în urna a doua pentru Mondiale.

UPDATE, ora 23:36. Fluier final la Belfast. Se încheie Irlanda de Nord – România 1-1 și tricolorii ajung în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022 din Qatar, profitând și de victoria clară a Serbiei în fața Rusiei, scor 5-0.

România încheie pe locul al treilea în grupa din Liga B a Ligii Națiunilor, cu opt puncte. Grupa a fost câștigată de Austria, cu 13 puncte.


UPDATE, ora 23:23. GOL ROMÂNIA! Bicfalvi înscrie din centrarea lui Tănase și este Irlanda de Nord – România 1-1, în minutul 82. Urcăm din nou în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Mondialului 2022 din Qatar.


UPDATE. Irlanda de Nord deschide scorul, în minutul 56. Gazdele au executat surprinzător un corner, pe jos, iar după o centrare la colțul lung, Boyce a câștigat duelul cu Toșca și a marcat din trei metri.

La acest scor, ieșim din urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Mondialului din 2022.


UPDATE. Este 0-0 la pauză, în meciul de la Belfast. Acest scor, coroborat cu Serbia – Rusia 4-0, suntem în urna a doua la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022 din Qatar.


UPDATE, ora 22.17. 0-0 în minutul 33. Cele mai importante faze pot fi urmărite aici în format live video. 

UPDATE. Echipa de start a României:

12. Tătărușanu (C) – 5. Nedelcearu, 6. Iulian Cristea, 3. Toșca – 2. Vali Crețu, 18. Marin, 8. Nistor, 22. Camora, – 20. Man, 7. Alibec, 19. Florin Tănase. Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 1. Bălgrădean, 4. Mitrea, 9. Pușcaș, 10. Maxim, 11. Cr. Ganea, 13. Mogoș, 14. Albu, 15. Țîru, 16. Lazar, 17. Bicfalvi, 21. Manea, 23. Al. Băluță.

Echipa de start a Romaniei pentru meciul cu Irlanda de Nord
Echipa de start a Romaniei pentru meciul cu Irlanda de Nord

După ce România a câștigat la „masa verde” meciul cu Norvegia, s-au risipit emoțiile în privința retrogradării în Liga C. „Tricolorii” au totuși nevoie de victorie la Belfast, pentru a ajunge în urna a doua la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022 din Qatar.


UPDATE, ora 18:30. Cu puțin timp înaintea startului partidei Irlanda de Nord – România, UEFA a anunțat decizia oficială privind deznodământul meciului anulat de la București, România – Norvegia.

Astfel, Comisia de Apel UEFA a hotărât: victorie cu 3-0 pentru tricolori! Speța a ajuns pe rolul Comisie de Apel venind dinspre Comisia de Disciplină, Etică și Control, având în vedere caracterul urgent al acesteia.


Irlanda de Nord – România live video în Liga Națiunilor

România are o singură variantă pentru a fi sigură că nu retrogradează în Liga C. Un succes la Belfast, poate duce România în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Campionatul Mondial 2022 din Qatar, dar asta doar în condițiile în care Serbia ar învinge Rusia.

În cazul unui rezultat favorabil, România ar rămâne pe locul 3 în grupă și ar avea șanse să urce chiar pe poziția secundă, dacă meciurile Norvegiei vor fi anulate. UEFA nu a luat încă o decizie după ce norvegienii nu au fost lăsați să vină la București, pentru meciul cu România.

Dacă România va obține cele trei puncte cu Norvegia la „masa verde”, Irlanda de Nord va încheia pe ultima poziție indiferent de rezultatul meciului din această seară. Dacă „tricolorii” pierd meciul prin posibila tragere la sorți solicitată de norvegieni, partida va fi una decisivă pentru evitarea retrogradării în Liga C.

„Noi suntem de părere că meciul trebuie reprogramat. Dacă nu se poate, atunci ar trebui tras la sorți rezultatul: 1-0, 0-0 sau 0-1. Dacă niciuna dintre echipe nu poate fi învinovățită pentru anularea meciului, aceasta este alternativa, iar noi spre asta mergem”, spun oficialii Federației Norvegiene de Fotbal.

Clasamentul grupei arată astfel: 1. Austria 12 puncte (din 5 meciuri); 2. Norvegia 9 p. (4 meciuri); 3. România 4 p. (4 meciuri); 4. Irlanda de Nord 1 p. (5 meciuri).

Meciul Irlanda de Nord – România live video din Liga Națiunilor începe la ora 21:45 și va fi transmis de Pro TV. Cele mai importante momente vor fi surprinse și de Impact.ro.

„Tricolorii” s-au antrenat la Belfast pentru meciul din aceasta seara. Irlanda de Nord - Romania live video Liga Natiunilor
„Tricolorii” s-au antrenat la Belfast pentru meciul din aceasta seara. Irlanda de Nord – Romania live video Liga Natiunilor

Mirel Rădoi și-a mobilizat elevii

Fără meci oficial în weekend, selecționerul Mirel Rădoi a mărturisit că a încercat să-și mobilizeze elevii.

„Au părut relaxați, nici acum nu suntem siguri, le-am explicat importanța punctelor, coeficient, ne trebuie un rezultat pozitiv.

Nu suntem la mâna noastră, dacă Rusia bate în Serbia e de prisos, dacă fac egal, noi trebuie să batem, sunt mai mulți factori. Noi trebuie să învingem în Irlanda de Nord și i-am motivat pe jucători”, a precizat selecționerul Mirel Rădoi, înaintea meciului de la Belfast.

În tur, la primul meci al lui Mirel Rădoi pe banca primei reprezentative, scorul a fost egal, 1-1.

Meciul Irlanda de Nord – România live video din Liga Națiunilor începe la ora 21:45 și va fi transmis de Pro TV. Cele mai importante momente vor fi surprinse și de Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe