Români lăsați fără muncă din cauza falimentului marilor lanţuri de modă din Marea Britanie. Câte fabrici din România au rămas fără comenzi

Mihai Roșoiu 04.12.2020, 20:37
Români lăsați fără muncă din cauza falimentului marilor lanţuri de modă din Marea Britanie. Câte fabrici din România au rămas fără comenzi

O situație fără precedent se petrece chiar în aceste zile. Români lăsați fără muncă din cauza falimentului marilor lanţuri de modă din Marea Britanie. Branduri importante și-au închis porțile, forțate fiind de probleme sanitare care fac ravagii în întreaga lume. Pandemia de coronavirus a creat probleme mari din punct de vedere economic în întreaga Europa.

România este una dintre țările afectate serios de situația financiară a marilor brandurilor de modă. Grupurile de modă Debenhams și Arcadia au anunțat de curând că întâmpină mari dificultăți.

Români lăsați fără muncă din cauza falimentului marilor lanţuri de modă din Marea Britanie

Țara noastră este afectată grav după ce companiile Debehams și Arcadia au anunțat falimentul și insolvența din pricina pandemiei de coronavirus. Cele două societăți dețin branduri foarte populare TopShop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis şi Miss Selfridge. Aceste firme au contracte importante cu mai multe societăți din Europa.

Printre țările cele mai lovite de aceste vești teribile se numără și câteva fabrici din țara noastră. Mai multe societăți de textile din România precum Alison Hayes şi Oztasar, dar şi altele mai mici, produc haine pentru marile grupuri britanice de modă care se confruntă în prezent cu probleme financiare şi care riscă falimentul.

Români lasati fara munca din cauza falimentului marilor lanturi de moda din Marea Britanie
Români lasati fara munca din cauza falimentului marilor lanturi de moda din Marea Britanie

Peste 1000 de furnizori sunt loviți de faliment

Datele oficiale indică faptul că aproape 5 la sută dintre produsele comercializate de brandurile britanice sunt produse în fabricile din țara noastră. Spre exemplu, Arcadia lucrează cu peste 1000 de furnizori din întreaga lume. Dintre acestea, 50 de societăți sunt din România.

Companiile de modă nu sunt singurele care au de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Un alt domeniu foarte afectat de aceste probleme sanitare. Unul dintre acestea sunt cele din domeniul aerian.

Fly Emirates a apelat la o soluție neobișnuită

Români lăsați fără muncă din cauza falimentului marilor lanţuri de modă din Marea Britanie, dar nu numai acest domeniu este lovit.

Mai mulți piloți angajați ai cunoscutei companii au primit propunerea de a merge în concediu fără plată. Perioada pe care angajații Emirates ar trebui să o petreacă departe de aeronave este de un an. Un procent însemnat de aviatori sunt pe cale să renunțe la meserie vreme de un an pentru a depăși situația dramatică în care se află majoritatea companiilor.

Scopul conducerii societății din Dubai este de a reduce, pe cât posibil, costurile pe care le are cu numărul mare de angajați. Industria aviatică este lovită crunt de pandemia de coronavirus. Mii de curse au fost anulate la nivel mondial, iar Emirates este una dintre cele mai afectate.

Urmăriți Impact.ro și pe