Prin ce trec, de fapt, românii, când ajung în Marea Britanie. Regulile anunțate

Raluca Juncu 03.07.2020, 21:08
Prin ce trec, de fapt, românii, când ajung în Marea Britanie. Regulile anunțate

Autoritățile din Marea Britanie au reactualizat vineri lista țărilor sigure, care nu prezintă risc din punct de vedere al răspândirii coronavirusului. Guvernul de la Londra a publicat lista cu cele 59 de de state considerate a fi sigure pentru călătorii.

Ce trebuie să facă românii are pleacă în Marea Britanie. Măsura intră în vigoare după 10 iulie

România nu se regăsește printre statele care sunt considerate a fi sigure de către britanici. Astfel, românii care vor călători în Marea Britanie după data de 10 iulie vor fi nevoiți să intre în izolare, timp de 14 zile. În România, în ultimele două săptămâni s-a înregistrat o creștere considerabilă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate 420 de noi cazuri de îmbolnăviri.

„Urmare anunțului autorităților britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricțiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunțului public, faptul că, momentan, pentru cetățenii români se mențin restricțiile existente la frontierele Marii Britanii și Irlandei de Nord”, au transmis reprezentanții MAE, printr-un comunicat de presă.

Ce țări sunt considerate a fi sigure de către Marea Britanie

Potriviti listei anunțate de BBC, Grecia, Franța, Italia, Spania, Germania, Vietnam și Coreea de Sud se numără printre statele pe care britanicii le consideră sigure în fața infecției cu coronavirus.

Marea Britanie se confruntă acum cu 284,276 de cazuri de infecție cu coronavirus, cu 519 noi cazuri de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Decesele urcă la 44,131 de oameni, potrivit platformei worldometres.com. Numărul de persoane vindecate și externate nu este comunicat.

Situația actuală, la nivel global indică faptul că peste 11,072,875 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, iar alte 525,979 și-au pierdut viața. 6,206,322 de persoane, însă au fost declarate vindecate, potrivit sursei citate.

Sursa foto: pixabay.com

Urmăriți Impact.ro și pe