Rețetă zacuscă de ciuperci. Este foarte ușor de preparat și extrem de delicioasă

Andreea Bisinicu 30.10.2020, 08:49
Rețetă zacuscă de ciuperci. Este foarte ușor de preparat și extrem de delicioasă

Cum se prepară cea mai bună zacuscă de ciuperci. Ai chef de ceva bun și rapid de făcut? Încearcă o nouă rețetă de zacuscă de ciuperci. Este foarte ușor de preparat și extrem de delicioasă.

Rețetă zacuscă de ciuperci. Ingrediente

Cum se prepară cea mai bună zacuscă de ciuperci. Pentru că încă ne bucurăm de toamnă, am pregătit o rețetă specială cu vedeta acestui sezon ploios: zacusa de ciuperci. Dacă te-ai săturat de cele din comerț, îți promitem că cea făcută în casă o să îți iasă absolut delicioasă. Ai nevoie de câteva ingrediente, pentru a te apuca serios de treabă:

  •  2 kg ciuperci;
  •  1 kg gogoșari/ardei kapia;
  •  1 kg roșii coapte;
  •  400 g ceapă;
  •  2 căței de usturoi;
  •  200 ml ulei;
  •  sare și piper după gust;
  •  2-3 frunze de dafin.
Cum se prepara cea mai buna zacusca de ciuperci
Cum se prepara cea mai buna zacusca de ciuperci

Rețetă zacuscă de ciuperci. Mod de preparare

Cum se prepara cea mai buna zacusca de ciuperci. În primul rând, se coc ardeii, la fel cum procedezi și pentru salata de ardei copți. Când sunt gata, se spală și se curăță de coajă și semințe.

În al doilea rând, se toacă foarte mărunt ceapa. Se călește la foc mic, să nu se ardă, în puțin ulei încins, pentru aproximativ patru minute. Nu uita să amesteci constant. Ca să se înmoaie, nu uita să torni puținp apă. Amestecă, din nou, ușor.

Apoi, se toacă ardeii mărunt și se adaugă la călit peste ceapă. Se spală și se mărunțesc ciupercile. Fiind vorba de zacuscă de ciuperci, se pot tăia bucățele mărunte, pentru a se îngroșa sosul, dar și în bucăți mai mari, pentru a se simți fibre ciupercilor.

În continuare, trebuie să adaugi ciupercile la călit, peste ceapă și ardei. Mai pune apă (câtă cer legumele, pe lângă zeama lăsată de ciuperci, ca să se înăbușe și fiarbă bine), semi-acoperă cu capacul și lasă la făcut, amestecând din când în când.

În timpul în care ciupercile sunt pe foc trebuie să toci mărunt roșiile, pe care deja le-ai curățat de coajă. Când ciupercile s-au înmuiat, pune și roșiile mărunțite peste preparat. Asezonează totul după gust cu sare, piper și frunzele de dafin.

Lasă iar totul la fiert. Nu uita să amesteci constant. Când scade sosul, ia zacusca de ciuperci de pe foc.

Rețeta de zacuscă de ciuperci este gata. Ai terminat. Zacusca este pregătită și gata de a fi servită. Las-o să se răcească puțin. O poți servi pe felii de pâine, pe post de tartine.

Urmăriți Impact.ro și pe