Rețeta secretă de șnițele a lui chef Cătălin Scărlătescu. A inventat-o la nervi și putea să-l facă milionar

Ioana Bucur 05.02.2021, 11:22
Rețeta secretă de șnițele a lui chef Cătălin Scărlătescu. A inventat-o la nervi și putea să-l facă milionar

Un moment de furie necontrolată a dus la apariția unui preparat fantastic. Este vorba despre rețeta secretă de șnițele a lui chef Cătălin Scărlătescu, ce ar fi putut să-l facă milionar peste noapte. Se face simplu, rapid, cu ingrediente ce se găsesc în casele tuturor românilor.

Rețeta secretă de șnițele a lui chef Cătălin Scărlătescu

Rețeta secretă de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu ar fi putut să îl transforme în milionar. Cel puțin, asta susține, în glumă, îndrăgitul star de la „Chefi la cuțite”. Povestea preparatului fabulos începe cu mai bine de 17 ani în urmă, pe vremea când lucra ca bucătar la o terasă, în momentul în care un client nemulțumit a cerut o altă porție de mâncare.

„În 2003, înnebunise lumea cu crochetele de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă. Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi“, a povestit chef Cătălin Scărlătescu.

Cum se prepară rețeta secretă de snițele a lui chef Cătălin Scărlătescu

Este delicioasă și simplu de preparat. De fapt, rețeta secretă de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu este o altă dovadă a conceptului că detaliile mici fac diferența. În cazul de față, cheia se află în crustă.

Juratul de la „Chefi la cuțite” a explicat că, în prima etapă, se iau bucățile de carne și se condimentează cu sare, piper și alte ierburi aromatice, în funcție de gustul și preferințele fiecăruia. Apoi, se cufundă într-un amestec pe bază de unt și se tăvălesc bine prin crocantul obținut din fulgi de porumb zdrobiți cât mai fin și miere. Carnea se prăjește într-o baie generoasă de ulei și sunt gata de mâncat!

Catalin Scarlatescu
Catalin Scarlatescu

Celebrul chef a pus pe picioare o afacere de succes, în vreme de pandemie

Chef Cătălin Scărlătescu a dat o mână de ajutor unui artist celebru din România. Constantin Enceanu și-a dechis o afecere în localitatea Filiași, din județul Dolj, iar bucătarul i-a creat un meniu de excepție pentru restaurantul de lux.

„L-am adus aici pe Chef Cătălin Scărlătescu, care ne-a pregătit meniul și ne-a trimis-o pe Iuliana. A lucrat trei săptămâni să le învețe pe fete meniul lui, burgerul lui, a cărui compoziție o facem noi. Nu mergem pe tradițional, ci pe un meniu pe care tinerii îl adoră: paste, pește, pizza, fructe de mare. Oamenii mei au învățat cum să facă blatul de pizza și pasta de burgeri. Noi nu folosim înghețate, ci proaspete, și asta contează foarte mult. Avem și meniul zilnic și pentru ”oameni de rând” să servească o ciorbă caldă. Azi am vândut 95 de meniuri, ceea ce e foarte bine pentru Filiași, care e un orășel foarte mic și în conjunctura în care mai avem 4 firme concurente care servesc meniul zilei”, a povestit Constantin Enceanu, pentru redacția Impact.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...