Cu ce se ocupă, de fapt, chef Cătălin Scărlătescu în ultimele luni. A salvat un cântăreț celebru de la faliment. (Exclusiv)

Stan Filon 28.01.2021, 19:30
Cu ce se ocupă, de fapt, chef Cătălin Scărlătescu în ultimele luni. A salvat un cântăreț celebru de la faliment. (Exclusiv)

S-a aflat acum cu ce s-a ocupat, de fapt, chef Cătălin Scărlătescu în ultimele luni! Celebrul bucătar de la emisiunea ”Chefi la cuțite”, de la Antena 1, a dat o mână de ajutor unui prieten bun, vedetă și el de zeci de ani în România.

Cu ce s-a ocupat chef Cătălin Scărlătescu în ultimele luni

Este vorba despre îndrăgitul interpret de muzică populară Constantin Enceanu. Acesta și-a deschis o afacere în localitatea Filiași, din județul Dolj, iar celebrul bucătar s-a ocupat puțin de bucătărie și i-a adus-o la un nivel foarte ridicat, demn de afacerea respectivă. Acesta și-a deschis un restaurant de lux, cu piscină și loc de joacă pentru copii, dar situația nu a fost roză nici pentru el, ținând cont de faptul că pandemia a adus cu ea restricții dure.

”La noi, la Filiași, rata de infectare cu noul coronavirus nu a fost atât de mare, ci a fost de sub 3 % la mia de locuitor. În momentele, acestea la Localul ”Zanzibar”, am funcționat o perioadă cu 30% capacitate, apoi 50 %. Am terasă cu mese și scaune pe malul lacului, dar și un loc de joacă pentru copii. Părinții pot sta pe marginea lacului și îi pot supraveghea. Copiii mei l-au obținut prin fonduri europene și e dotat după standardele cele mai ridicate. Am pus covor de 4 cm, să nu se lovească copiii. Spațiul amenajat este de 2.000 mp. Locația a mers nici să te pricopsești, dar nici să mori de foame! Am zis să câștigăm clienții cu bucătăria prin serviciile pe care le oferim. Eu mă pun în pielea clientului, și dacă eu nu am fost umblat… M-am inspirat și eu de pe unde am văzut, cu bucătăria, prin serviciile ce le oferim, eu mă pun în pielea clientului”, ne-a declarat interpretul.

Cu ce s-a ocupat chef Catalin Scarlatescu in ultimele luni 
Cu ce s-a ocupat chef Catalin Scarlatescu in ultimele luni

”Ne-a pregătit meniul”

”Am 2.000 de metri amenajați din spațiul de 8.000 de metri pătrați. Pot să îi pun pe clienți și la 10 metri distanță. Cu timpul vreau să mă extind, să vin cu îmbunătățiri și pe partea cealaltă a lacului. Deocamdată, suntem doar pe o laterală. La mine nu vine oricine să bea o bere, locația impune acest lucru. Este foarte frumos, este o oază de liniște și de relaxare.

Pentru copii am piscină mică încălzită și un foișor al lor. La piscina adulților avem umbrele, șezlong, terasă la umbră. Bucătarii sunt extrem de pricepuți. L-am adus aici pe Chef Cătălin Scărlătescu, care ne-a pregătit meniul și ne-a trimis-o pe Iuliana. A lucrat trei săptămâni să le învețe pe fete meniul lui, burgerul lui, a cărui compoziție o facem noi. Nu mergem pe tradițional, ci pe un meniu pe care tinerii îl adoră: paste, pește, pizza, fructe de mare. Oamenii mei au învățat cum să facă blatul de pizza și pasta de burgeri. Noi nu folosim înghețate, ci proaspete, și asta contează foarte mult. Avem și meniul zilnic și pentru ”oameni de rând” să servească o ciorbă caldă. Azi am vândut 95 de meniuri, ceea ce e foarte bine pentru Filiași, care e un orășel foarte mic și în conjunctura în care mai avem 4 firme concurente care servesc meniul zilei”, mai susține Constantin Enceanu.

A organizat nunți cu 400 de invitați

Restaurantul a văzut și zile mai bune, înainte de pandemia de coronavirus, când la locația cântărețului Constantin Enceanu se organizau nunți chiar și cu 400 de invitați. Din păcate, din cauza restricțiilor a ajuns să organizeze nunți cu câte 50 de persoane, dar nu se plânge.

”Am organizat la noi aici nunți în aer liber, atunci când era permis, și ce frumos au ieșit! Am văzut în America nunți în aer liber la piscină și nu îmi imaginam că astfel de imagini se vor vedea și la mine la ”Zanzibar”, cu lumânări aprinse. Când era voie aveam și 400 de persoane, dar am făcut nunți și cu 50 de invitați, pentru că locația îmi permitea să fac în așa fel să păstrez distanțarea, să nu se întâlnească unii cu alții”, ni s-a mai confesat Constantin Enceanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...